ΑρχικήinetΟ PewDiePie κατηγορείται για...

Ο PewDiePie κατηγορείται για…

Ο PewDiePie μόλις έχασε το συμβόλαιο του με την Disney μετά την δημοσίευση πολλών αντισημιτικών βίντεο τους τελευταίους μήνες.PewDiePie

Ο  PewDiePie είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος YouTuber της χρονιάς με 53.100.000 συνδρομητές γεγονός που τον καθιστά τον βασιλιά της πλατφόρμας. Κάθε βίντεο του παρακολουθείται από εκατομμύρια χρήστες του YouTube. Πλέον ανήκει στο αρχικό δίκτυο του YouTube δηλαδή το YouTube Red καθώς επίσης και με το εμπορικό σήμα της Disney Studios. O  Felix Kjellberg, το οποίο είναι το πραγματικό του όνομα, κατάφερε να χάσει το τελευταίο όμως συμβόλαιο καθώς τα τελευταία εννέα βίντεο του είχαν αντισημιτικά και ναζιστικά μηνύματα.

Συγκεκριμένα, τα τρία τελευταία βίντεο του έχουν αφαιρεθεί από την πλατφόρμα καθώς στο ένα εμφανίζεται να κρατάει μια επιγραφή που λέει  “Death to All Jews.”ενώ στο άλλο υποστήριζε ότι ο Χίτλερ δεν έκανε τίποτα κακό.

Προς υπεράσπιση του ο Kjellberg δήλωσε ότι δεν έκανε τίποτα λάθος αλλά αυτό ήταν ένας τρόπος για να αποδείξει ότι οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για λίγα χρήματα. Όπως υποστηρίζει, χρησιμοποίησε ένα site εύρεσης εργασίας στο οποίο ζήτησε από ανθρώπους να προβάλλουν αυτά τα προσβλητικά μηνύματα με χρηματικό αντάλλαγμα και εκείνοι δέχτηκαν.

Συνεχίζοντας, πρόσφερε ότι ο ίδιος δεν υποστηρίζει καμία από αυτές τις συμπεριφορές και αντιλήψεις ενώ παραδέχτηκε ότι τα αστεία ότι ίσως ήταν προσβλητικά. Όμως η πλατφόρμα του δεν φημίζεται για σοβαρό πολιτικό σχολιασμό.

Η MakerStudios που ανήκει στην Disney αποφάσισε να τερματίσει την σχέση της με τον διάσημο YouTuber ανεξάρτητα από τις δηλώσεις του καθώς τα βίντεο είχαν άκρως ακατάλληλο περιεχόμενο.

Το YouTube από την πλευρά του δεν έχει αφαιρέσει κανένα από τα βίντεο αλλά έχει μπλοκάρει τις διαφημίσεις σε μόνο ένα από αυτά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS