ΑρχικήinetMicrosoft: η πρώτη Patch Tuesday χωρίς Patch

Microsoft: η πρώτη Patch Tuesday χωρίς Patch

Σήμερα είναι Patch Tuesday για τους χρήστες λογισμικού και λειτουργικών της Microsoft αλλά όπως φαίνεται είναι μόνο Τριτη, χωρίς Patches. Όχι μην φαντάζεστε ότι τα προϊόντα της εταιρείας δεν είχαν κάποιο κενό στην ασφάλεια. Ίσα ίσα…

Η Microsoft δημοσίευσε μια λακωνική ανακοίνωση στη σελίδα της για την ασυνήθιστη κατάσταση:Patch Tuesday

“Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες μας για τη διατήρηση και την προστασία των συστημάτων τους. Αυτό το μήνα, ανακαλύψαμε ένα ζήτημα την τελευταία στιγμή που θα μπορούσε να επηρεάσει μερικούς πελάτες και δεν επιλύθηκε εγκαίρως για την προγραμματισμένη αναβάθμισή μας σήμερα.”

“Μετά την εξέταση όλων των επιλογών, πήραμε την απόφαση να καθυστερήσουμε τις ενημερώσεις αυτού του μήνα. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία προκαλέσαμε με αυτή την αλλαγή.”

Αυτή μπορεί να είναι και η πρώτη φορά που η εταιρεία δεν κυκλοφορεί τις καθιερωμένες ενημερώσεις του Patch Tuesday από τότε που ξεκίνησε η κυκλοφορία των patches ασφαλείας κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα.

Όπως αναφέρει ο Zack Whittaker του ZDNet, η σημερινή καθυστέρηση σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια επιδιόρθωση μέχρι στιγμής για το SMB bug να κλείνει το κενό που εκμεταλλεύεται ένα exploit που κυκλοφορεί ήδη.

Η Microsoft έχει τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμα ενημερώσεων από πέρυσι, αλλά τη δεύτερη Τρίτη του μήνα παραμένει η τακτική προγραμματισμένη Τρίτη για ενημερώσεις ή όπως είναι για χρόνια γνωστή σαν Patch Tuesday.

Οι ενημερώσεις αυτής της μέρας, ασφαλείας ή μη, έρχονται για όλα τα προϊόντα της Microsoft, και ειδικά αυτά που χρησιμοποιούνται περισσότερο: Windows, Office, Internet Explorer και Microsoft Edge. Μένει να δούμε τον ακριβή λόγο για την καθυστέρηση, που μάλλον θα τον μάθουμε μετά την κυκλοφορία των ενημερώσεων… Μέχρι τότε sail safe…

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS