ΑρχικήReviewsGPD Pocket: Ο μικρότερος φορητός υπολογιστής!

GPD Pocket: Ο μικρότερος φορητός υπολογιστής!

Αν ψάχνετε ένα φορητό υπολογιστή που τρέχει σε Windows 10 ή Ubuntu, το GPD Pocket είναι ο υπολογιστής σας. Πρόκειται για μια συσκευή μικρού μεγέθους με hardware που θα σας κάνει να νομίζετε ότι είναι αδύνατον να χωράει σε ένα τόσο μικρό κατασκεύασμα.  GPD Pocket GPD Pocket GPD Pocket

Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο IndieGogo και χρηματοδοτήθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Το GPD Pocket είναι ένας υπολογιστής με οθόνη 7 ιντσών και διαθέτει λίγο πολύ όλα τα χαρακτηριστικά ενός φορητού υπολογιστή συμπεριλαμβανομένου και του πληκτρολογίου. Σίγουρα θα σκεφτείτε ότι είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσετε ένα τόσο μικρό πληκτρολόγιο αλλά δεδομένου του γεγονότος ότι δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτόν τον σκοπό- να είναι εξαιρετικά μικρό και λειτουργικό-  αυτό μοιάζει ένα αμυδρό μειονέκτημα.

Η συσκευή διαθέτει πολύ καλό υλικό και οι προδιαγραφές του είναι παρόμοιες με εκείνες του Surface της Microsoft και του MacBook Air της Apple.

H 7 ιντσών οθόνη του διαθέτει ανάλυση 1920×1200 και τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή Intel Atom X7-Z8700 σε συνδυασμό με 4GB μνήμη RAM. Προσφέρει 128GB χώρο αποθήκευσης,  7000 mAh μπαταρία και αρκετές θύρες σύνδεσης συμπεριλαμβανομένων  USB Type-C, HDMI, και ένα βύσμα ακουστικών 3,5 χιλιοστών.

Διαθέτει υποστήριξη Wi-Fi και Bluetooth 4.1 αλλά δεν υπάρχει θύρα  Ethernet σε περίπτωση που θέλετε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ενσύρματη σύνδεση.

Σχετικά με την επιλογή του λειτουργικού συστήματος, τα Windows 10 δεν χρειάζονται καμία αιτιολόγηση αλλά η εταιρεία επέλεξε και το Ubuntu καθώς είναι η καλύτερη επιλογή για εργασία με έγγραφα, για παιχνίδια στο Steam και για ανάπτυξη λογισμικού.

Η εκστρατεία της χρηματοδότησης θα συνεχιστεί για ακόμα δύο μήνες και αν ολοκληρωθεί με επιτυχία θα μπορέσετε να το αποκτήσετε τον Ιούνιο του 2017. Τόσο η Ubuntu όσο και η Windows 10 έκδοση θα διατίθενται στο ίδιο κόστος τιμής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS