ΑρχικήinetGoogle Project Loon έρχεται σύντομα με AI

Google Project Loon έρχεται σύντομα με AI

Project Loon: Σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια, η Google ξεκίνησε ένα project που έχει σαν στόχο να φέρει τη διαδικτυακή κάλυψη σε απομακρυσμένες περιοχές με ειδικά σχεδιασμένα μπαλόνια. Από τότε μέχρι σήμερα υπάρχει σταθερή πρόοδος με πολυάριθμες μελέτες, αλλά σήμερα η εταιρεία, είναι ανακοίνωσε μια σημαντική ανακάλυψη που θα διευκολύνει σημαντικά την ανάπτυξη της υπηρεσίας.

Μέχρι και σήμερα, τα μπαλόνια πετούσαν σε όλο τον κόσμο σε δαχτυλίδια, και κινούνταν πάνω ή κάτω στη στρατόσφαιρα ανάλογα με τους ανέμους. Όταν ένα μπαλόνι παρασυρθεί μακριά από μια περιοχή που απαιτεί συνδεσιμότητα, ένα άλλο θα ακολουθήσει άμεσα για να το αντικαταστήσει.Project Loon

Η ομάδα πίσω από το Project Loon αναφέρει ότι κατάφερε να υπολογίσει ένα τρόπο αποστολής μικρών ομάδων μπαλονιών σε περιοχές που μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους από μήνες μέχρι και ένα χρόνο. Παρακάτω υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Ο Astro Teller, ο οποίος ηγείται στο πειραματικό τμήμα της Alphabet που είναι γνωστό και σαν Χ, εξήγησε ότι αυτό θα επιτρέψει το Project Loon να κάνει απίστευτα πράγματα.
“Τώρα τρέχουμε ένα πείραμα προσπαθώντας να δώσουμε υπηρεσίες σε συγκεκριμένα μέρη του κόσμου με 10 ή 20 ή 30 μπαλόνια, και όχι με 200 ή 300 ή 400.”

Για να επιτευχθεί αυτό, οι μηχανικοί της Google αφιέρωσαν πάρα πολλές ώρες για να βελτιώσουν τα συστήματα ελέγχου ύψους και πλοήγησης, αλλά και για να εφαρμοστούν ένα νέο λογισμικό AI που ρυθμίζει το πώς πετούν τα μπαλόνια, αντί να χρησιμοποιούν προκαθορισμένες διαδρομές πλοήγησης.

Η ομάδα ανέφερε ότι αυτό μεταφράζεται σε μια μείωση 100x του συνολικού αριθμού των μπαλονιών που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο. Έτσι θα υπάρχει δραστική μείωση του κόστους αλλά και η δυνατότητα έναρξης των υπηρεσιών του Project Loon θα πραγματοποιηθεί πολύ πιο γρήγορα από από το αναμενόμενο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS