ΑρχικήinetΤα Galaxy S8/S8 Plus θα διαθέτουν μπαταρίες της Sony

Τα Galaxy S8/S8 Plus θα διαθέτουν μπαταρίες της Sony

Μετά από ένα σημαδιακό σκάνδαλο, εσωτερικές και εξωτερικές έρευνες μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η Samsung  δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει την πορεία των ανερχόμενων Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus κινητών της με την επιλογή της μπαταρίας τους.Galaxy S8

Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατη έκθεση της Wall Street Journal, η Samsung επέλεξε την Sony ως τον τρίτο προμηθευτή μπαταρίας για το Galaxy S8. Η εταιρεία θα λάβει μπαταρίες από την ιαπωνική Sony Corporation χωρίς όμως να έχει επιβεβαιώσει καμία από τις δύο την συνεργασία αυτή.

Η Sony θα είναι ο τρίτος προμηθευτής της Samsung ενώ οι υπόλοιποι δύο είναι η Murata Manufacturing της Ιαπωνίας και η Samsung SDI, η θυγατρική εταιρεία που παρείχε μπαταρίες και για το Galaxy Note 7. Η τελευταία επιλογή αυτή είναι αρκετά αμφιλεγόμενη καθώς το ελλαττωματικό Note 7 διέθετε μπαταρίες της Samsung SDI. Παρ’όλ’αυτά η Samsung SDI έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή για το ανερχόμενο Galaxy S8.

Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα είχε ξεσπάσει και πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Samsung SDI στην Κίνα. Ευτυχώς έπληξε το τμήμα με τα αποθηκευμένα απόβλητα όπως μπαταρίες εργοστασίου και ημιτελή προϊόντα.

To γεγονός ότι η Samsung συνεργάζεται με την Sony για τον εφοδιασμό μπαταρίας δείχνει ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να διαφοροποιήσει την αλυσίδα εξοπλισμού μπαταρίας και έτσι να μειώσει την πιθανότητα βλάβης σε μελλοντικές μονάδες.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η αιτία έκρηξης του Galaxy Note 7 οφειλόταν σε δύο διαφορετικά ελαττώματα της μπαταρίας σύμφωνα τόσο με έρευνες της ίδιας της Samsung όσο και ανεξάρτητων οργανισμών. Από τότε ο κολοσσός ανακοίνωσε ότι τα μελλοντικά προϊόντα της θα πληρούν ορισμένα μέτρα ασφαλείας και θα περνούν από πολλές αξιολογήσεις και δοκιμές για να αποφευχθούν παρόμοιες αποτυχίες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS