ΑρχικήinetΈχετε σκεφτεί ποτέ γιατί είναι τόσο ακριβά τα PCs;

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί είναι τόσο ακριβά τα PCs;

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, τα παραδοσιακά PCs γίνονται το πιο ακριβό τεχνολογικό προϊόν, ακόμα και αν ο αριθμός των αγοραστών μειώνεται συνεχώς. PCs

Η Lenovo, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών στο κόσμο, δήλωσε πρόσφατα ότι η τιμή των PC πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω το 2017 λόγω έλλειψης συστατικών.  Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της εταιρείας σε πρόσφατη διάσκεψη τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η έλλειψη εξαρτημάτων όπως μνήμες, μπαταρίες και οθόνες τα οποία αναγκαστικά οδηγούν αύξηση κόστους πώλησης ανεξάρτητα από την μορφή τους (επιτραπέζιοι υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές ή 2-in-1).

Ένας δεύτερος λόγος αύξησης της τιμής είναι η πτώση του αριθμού των αγοραστών. Δεν είναι μυστικό ότι οι κατασκευαστές βιώνουν μεγάλη κρίση τα τελευταία χρόνια και απ’ ότι φαίνεται η ίδια τάση θα διατηρηθεί και τα επόμενα τρίμηνα. Επομένως, με την αύξηση των τιμών προσπαθούν να διατηρήσουν τα περιθώρια του κέρδους.

Πρόσφατη έκθεση αναφέρει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις των παραδοσιακών υπολογιστών συμπεριλαμβανομένων των επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών έφτασε στις 70.200.000 μονάδες κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016 που αντιστοιχεί σε πτώση 1,5% ανά έτος.

Η Lenovo αποτελεί την νούμερο ένα κατασκευαστική PC με 15.600.000 μονάδες να πωλούνται στο 4ο τρίμηνο του 2016, ακολουθεί η HP με 15.200.000 και τρίτη  η Dell με 11.000.000 μονάδες. Από την άλλη πλευρά η Apple και η ASUS  παρουσιάζουν πτώση 0,9% και 11,3% αντίστοιχα με τις πωλήσεις να πέφτουν κατά 5,2 και 5,1 εκατομμύρια μονάδες.

Σε αυτό το σημείο βέβαια, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσο μεγάλη θα είναι η αύξηση της τιμής κόστους των νέων μονάδων αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες  θα τις ενισχύσουν το συντομότερο αυτή την άνοιξη.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS