ΑρχικήinetΓιατί τα smartphones χρειάζονται ενεργοποιημένο το FM chip;

Γιατί τα smartphones χρειάζονται ενεργοποιημένο το FM chip;

Σχεδόν όλα τα smartphones που πωλούνται σήμερα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του iPhone, έχουν ένα FM chip μέσα στα LTE modems τους. Ωστόσο, οι πάροχοι συνδέσεων και οι κατασκευαστές τηλεφώνων κρατούν το chip απενεργοποιημένο, πιθανώς για οικονομικούς λόγους.

Ο Ajit Pai, ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος της FCC των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, θα ήθελε να δει περισσότερα τηλέφωνα να έχουν αυτούς τους FM δέκτες ενεργοποιημένους. FM chip

“Θα μπορούσατε να ενεργοποιήσετε τα chips για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μόνο”, δήλωσε (PDF) στο North American Association’s Future of Radio and Audio Symposium αυτή την εβδομάδα.

Παρά το γεγονός ότι θα ήθελε οι πάροχοι συνδέσεων και οι κατασκευαστές συσκευών να ενεργοποιήσουν τους FM δέκτες, είπε ότι δεν θα αναγκάσει κανένα να τους ενεργοποιήσει και ότι θα αφήσει την αγορά να το αποφασίσει.

Ο Pai υπογράμμισε ότι μόνο το 44% των smartphones να έχουν το FM chip ενεργοποιημένο στις ΗΠΑ και ένα πολύ μικρότερο ποσοστό στον Καναδά, σε σύγκριση με ένα 80% του Μεξικό.

Αν η Apple ενεργοποιήσει το FM chip στο iPhone, θα ήταν πιθανό να ενισχύσει τις ενεργοποιήσεις του FM δραματικά στο σύνολό τους. Όπως αναφέρει το MacRumors, η μελέτη του Pai διαπίστωσε ότι το 94 τοις εκατό των τηλεφώνων που δεν έχουν ενεργοποιήσει τα FΜ chips είναι τα iPhones.

Ο Pai επεσήμανε πολλά οφέλη από την ενεργοποίηση. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το FΜ chip η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μεγάλωνε και τα δεδομένα κινητής θα ήταν λιγότερα. Το chip θα επέτρεπε επίσης τη λήψη ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης, όταν το ασύρματο δίκτυο είναι υπερφορτωμένο.

Ορισμένοι πάροχοι, όπως η AT&T και η Sprint, αποφάσισαν πρόσφατα να ενεργοποιήσουν το FM chip σε συσκευές Android, και η κίνηση αυτή φαίνεται να είχε αντίκτυπο. Ο Pai ανέφερε ότι το μερίδιο των ενεργοποιημένων FM chip είχε αυξηθεί κατά 25 τοις εκατό σε σύγκριση με τα chips που ήταν ενεργοποιημένα πριν από δύο χρόνια.

“Καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί θα έχουν ενεργοποιημένα FM chips στα smartphones τους, η ζήτηση των καταναλωτών θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS