ΑρχικήsecurityΔεν μπορείτε να στείλετε πια αρχεία JavaScript μέσω Gmail

Δεν μπορείτε να στείλετε πια αρχεία JavaScript μέσω Gmail

Αυτό είναι. Πείτε αντίο στην αποστολή συνημμένων JavaScript μέσω του Gmail, διότι η υπηρεσία αλληλογραφίας έχει γυρίσει την πλάτη του σε αυτό για τα καλά.

javascript

Η κίνηση αυτή ανακοινώθηκε πριν λίγες εβδομάδες και είναι απλά μια κίνηση ασφαλείας από τα τόσα malware που κρύβονται σε JavaScript τα τελευταία χρόνια, με την κατάσταση να κλιμακώνεται τους τελευταίους μήνες.

Τώρα, αν προσπαθήσετε να στείλετε ένα συνημμένο Javascript χρησιμοποιώντας το Gmail ή αν θέλετε να κατεβάσετε ένα τέτοιο συννημένο από ένα παλαιότερο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα λάβετε μια νέα προειδοποίηση λέγοντας «Αποκλεισμένο για λόγους ασφαλείας». Εναλλακτικά θα βρείτε το μήνυμα “1 συνημμένο περιέχει έναν ιό ή μπλοκαριστεί αρχείο. Η λήψη αυτού του συνημμένου είναι απενεργοποιημένη.”

Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος με τύπους αρχείων έχουν μπλοκαριστεί από το Gmail όλα αυτά τα χρόνια, για λόγους ασφαλείας συμπεριλαμβανομένων των .exe, .jar, ή .pif, για να αναφέρουμε μερικούς.

«Για την αποφυγή πιθανών ιών, το Gmail δεν σας επιτρέπει να συνδέσετε ορισμένους τύπους αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των: ορισμένους τύπους αρχείων (αναφέρονται παραπάνω), συμπεριλαμβανομένων της συμπιεσμένης μορφής τους (όπως η .gz ή .bz2 αρχεία) ή όταν βρίσκονται μέσα σε αρχεία (όπως .zip ή .tgz αρχεία)» λέει το blog της Google για την κατάσταση.

Υπάρχουν κάποιες λύσεις που η Google θέτει σε εφαρμογή αν πραγματικά θέλουμε να στείλουμε ένα συνημμένο JavaScript, δηλαδή συνδέοντας το μέσω του Google Drive, το Google Cloud Storage ή οποιαδήποτε άλλη λύση αποθήκευσης. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή τη στιγμή που θα ανεβάσετε το αρχείο σε μια υπηρεσία cloud, όπως το Google Drive, θα κάνει αυτόματα έλεγχο για ιούς και κακόβουλο λογισμικό, το οποίο λειτουργεί ακόμα και αν το αρχείο έχει αρχειοθετηθεί σε ένα .zip ή .rar, για παράδειγμα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS