ΑρχικήsecurityGoogle και Microsoft υπογράφουν κατά της πειρατείας!

Google και Microsoft υπογράφουν κατά της πειρατείας!

Η συμφωνία μεταξύ των μηχανών αναζήτησης και της βρετανικής κυβέρνησης επισημοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια συναντήσεων που πάντα έφταναν σε ένα αδιέξοδο. Η Google και η Microsoft είναι μόνο δύο από τις εταιρείες που έχουν συμφωνήσει να δράσουν πιο αποτελεσματικά κατά της πειρατείας.Microsoft

Πρόσφατες δημοσιεύσεις αποκάλυψαν ότι οι μηχανές αναζήτησης συμφώνησαν να αναπτύξουν έναν κώδικα που θα εμποδίζει την πρόσβαση των ανθρώπων σε torrent ιστοσελίδες και streaming ιστοσελίδες. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι αν οι εταιρείες δεν επιλέξουν να υιοθετήσουν τον συγκεκριμένο κώδικα θα είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν με την νομοθεσία η οποία ουσιαστικά δεν τους δίνει καμία επιλογή.

Ο Jo Johnson, ο υπουργός για τα πανεπιστήμια, την επιστήμη, την έρευνα και την καινοτομία υποστηρίζει ότι η σχέση μεταξύ των μηχανών αναζήτησης και των κυριάρχων δημιουργικών βιομηχανιών πρέπει να είναι συλλογική. Είναι σημαντικό να παρουσιάζονται τους καταναλωτές  σύνδεσμοι για νόμιμες ιστοσελίδες και υπηρεσίες που δεν σχετίζονται με πειρατικά sites.

Τι πρόκειται να συμβεί τώρα;

Οι ιστοσελίδες που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα θα υποβιβαστούν με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων. Επιπλέον, η λειτουργία αναζήτησης αυτόματης συμπλήρωσης θα σταματήσει να εμφανίζει τους όρους που οδηγούν σε πειρατικές ιστοσελίδες.

Η συμμόρφωση με τον νέο κώδικα θα παρακολουθείται από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας για την διάρκεια των επόμενων μηνών.

Ενώ αυτός ο κώδικας είναι μια καλή προσθήκη για την καταπολέμηση της πειρατείας, ουσιαστικά δεν θα έχει μεγάλη επίδραση καθώς όπως έχει δηλώσει επανειλημμένες φορές η Google, οι πειρατικές ιστοσελίδες δεν παίρνουν ιδιαίτερη κίνηση  μέσω των μηχανών αναζήτησης.

Η Google, όπως και η Bing, έχει υποβιβάσει τις πειρατικές ιστοσελίδες στην μηχανή αναζήτησης εδώ και αρκετά χρόνια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS