ΑρχικήinetΗ Samsung ανακοίνωσε τον Exynos 9 Series 8895 CPU με 10nm

Η Samsung ανακοίνωσε τον Exynos 9 Series 8895 CPU με 10nm

H Samsung μόλις ανακοίνωσε ότι το νέο της chip Exynos 9 Series 8895 μπήκε από σήμερα σε μαζική παραγωγή. Είναι το πρώτο chipset της εταιρείας που κατασκευάζεται με την τεχνολογία επεξεργασίας 10nm FinFET, και διαθέτει ενισχυμένη δομή τρανζίστορ για 3D.

Σύμφωνα με τη Samsung, το νέο chipset προσφέρει 27% πιο γρήγορα αποτελέσματα και καταναλώνει 40% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με επεξεργαστές που κατασκευάζονται με την τεχνολογία επεξεργασίας 14ηΜ.Exynos 9

Επιπλέον, η σειρά Exynos 9 θα είναι το πρώτο chipset στον κόσμο για να διαθέτει ένα μόντεμ gigabit LTE, το οποίο υποτίθεται ότι υποστηρίζει όχι λιγότερο 5CA. Βασικά, αυτό σημαίνει ότι το chipset μπορεί να παρέχει απίστευτα γρήγορες ταχύτητες με απόδοση στο max.1Gbps (Cat.16) downlink και 150Mbps (Cat.13) uplink.

“Εκτός από το ότι είναι αναπτυγμένο με την πιο προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας 10nm FinFET, το νέο Exynos 9 Series 8895 ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής της Samsung περιλαμβάνει 2ης γενιάς έθιμο της CPU, gigabit LTE modem, και πολλά άλλα.

Με κορυφαία τεχνολογίες όπως VPU, το Exynos 8895 θα οδηγήσει την καινοτομία των smartphones επόμενης γενιάς, VR headsets, και το σύστημα automotive infotainment” δήλωσε ο Ben Hur, Αντιπρόεδρος του συστήματος LSI marketing της Samsung Electronics.”

Τα νέα Samsung Exynos 8895 SoC (system-on-chip) διαθέτουν οκτώ πυρήνες, που αποτελούνται από τέσσερις δεύτερης γενιάς custom designed CPU cores που έχουν σχεδιαστεί για καλύτερη απόδοση και περισσότερη δύναμη.

Εκτός από την OCTA-core επεξεργαστή, το chipset διαθέτει και μια μονάδα επεξεργασίας γραφικών ARM Mali-G71 που υποτίθεται ότι προσφέρει “επιδόσεις 3D γραφικών στο επόμενο επίπεδο και ότι ελαχιστοποιεί την λανθάνουσα κατάσταση για εμπειρία 4K UHD VR gaming.”

Η Samsung αποκάλυψε επίσης ότι το Exynos 8895 chipset θα διαθέτει μια ειδική μονάδα επεξεργασίας για τη βελτίωση λύσεων ασφαλείας, η οποία απαιτείται για πληρωμές μέσω κινητών που χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους ελέγχου ταυτότητας, όπως σκανάρισμα της ίριδας ή την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων

Επίσης, η σειρά Exynos 9 έρχεται με μια νέα ενσωματωμένη Μονάδα Επεξεργασίας Vision (VPU) που μπορεί να αναγνωρίσει και να αναλύσει τα στοιχεία ή τις κινήσεις για καλύτερη παρακολούθηση βίντεο, πανοραμική επεξεργασία εικόνας, καθώς και την τεχνολογία μηχανικής όρασης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS