ΑρχικήUpdatesΝέο χαρακτηριστικό της Alexa αναγνωρίζει τις φωνές!

Νέο χαρακτηριστικό της Alexa αναγνωρίζει τις φωνές!

Η Amazon φέρεται να εργάζεται για την ανάπτυξη μιας νέας δυνατότητας της Alexa, που θα επιτρέψει στην εικονική βοηθό AI να αναγνωρίσει τις φωνές των χρηστών. Η εταιρεία ασχολείται με το νέο χαρακτηριστικό από το καλοκαίρι του 2015, σύμφωνα με μια έκθεση του Time.

alexa

Η Amazon εργάζεται σε ένα χαρακτηριστικό για την Alexa, ένα που θα επιτρέψει στην εικονική βοηθό να κάνει διάκριση μεταξύ των μεμονωμένων χρηστών βάση των φωνών τους. Σε αυτό το σημείο είναι ασαφές εάν και πότε το νέο χαρακτηριστικό θα φτάσει στην Alexa, αλλά η έκθεση αναφέρει ότι η υποκείμενη τεχνολογία έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Η Amazon πρέπει να ενσωματώσει μόνο το νέο της χαρακτηριστικό σε δικά της προϊόντα που ενσωματώνουν την Alexa. Το νέο χαρακτηριστικό θα επιτρέψει στους χρήστες να ορίσουν έναν κύριο λογαριασμό χρήστη και επιτρέπουν στους γονείς να τοποθετήσουν αγορές με πιστωτική κάρτα, αποφεύγοντας έτσι την εμφάνιση ενός πρόσφατου περιστατικού. Πέρυσι οι συσκευές  Amazon Echo ενεργοποιήθηκαν σε πολλαπλά σπίτια από τις ειδήσεις στην τηλεόραση και έγιναν πολλαπλές παραγγελίες.

Η τεχνολογία της Amazon θα απαιτήσει από την Alexa να δημιουργήσει voice prints για όλους τους χρήστες, επιτρέποντας έτσι στην εικονική βοηθό να ταιριάζει το πρόσωπο με το δείγμα φωνής και την αναγνώριση του χρήστη. Η λειτουργία αυτή ονομάζεται Voice ID και η Alexa θα μπορούσε να γίνει η πρώτη voice assistant με ένα τέτοιο εργαλείο.

Η Alexa της Amazon ανταγωνίζεται επί του παρόντος την Google Assistant, Siri της Apple, Cortana της Microsoft και άλλους φωνητικούς βοηθούς AI, κανένα από τα οποία δεν προσφέρουν προηγμένες λειτουργίες αναγνώρισης φωνής. Η Google Assistant μπορεί να διακρίνει τον ιδιοκτήτη του Pixel phone όταν πει  «OK Google» ή ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας. Αλλά το Home smart ηχείο της δεν μπορεί να κάνει τέτοιες διακρίσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS