ΑρχικήinetΟι AMOLED οθόνες πρωταγωνιστούν στα νέα smartphones!

Οι AMOLED οθόνες πρωταγωνιστούν στα νέα smartphones!

Νέα έκθεση της Digitimes αποκαλύπτει ότι οι AMOLED οθόνες θα εμφανίζονται σε περίπου 27,6% των smartphones που θα κυκλοφορήσουν το 2017. Το ποσοστό των AMOLED οθονών θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 50% στα επόμενα τρία χρόνια.AMOLED

Σύμφωνα με την έκθεση η Samsung Display εξακολουθεί να κυριαρχεί στην παγκόσμια προσφορά AMOLED οθονών αντιπροσωπεύοντας περισσότερα από 350 εκατομμύρια smartphones για το 2016. Οι κινέζικες εταιρείες Oppo και Vivo είχαν ένα συνδυαστικό μερίδιο άνω του 20%.

Οι περισσότερες κατασκευαστικές smartphone όπως η Huawei και η Xiaomi έχουν αρχίσει ήδη να εγκαθιστούν AMOLED οθόνες ήδη από πέρσι.  Η Apple με την σειρά της αναμένεται να μεταβεί στις AMΟLED οθόνες με το νέο iPhone 8, το οποίο κιόλας σηματοδοτεί την 10η επέτειο της σειράς. Τα υπόλοιπα δύο νέα μοντέλα της εταιρείας όμως φαίνεται να διατηρούν τις  LCD οθόνες.

Η Samsung και η Apple σκοπεύουν να λάβουν το μεγαλύτερο μέρος των AMΟLED οθονών για το 2017 με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες κατασκευαστικές να έχουν στην διάθεση τους ένα μικρότερο ποσοστό.  Οι  LG Display, Sharp και Japan Display έχουν ήδη ξεκινήσει την παραγωγή AMΟLED οθονών.

Λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη ζήτηση, οι τιμές των οθονών θα αυξηθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 ενώ των LCD θα μειωθεί σταδιακά. Έρευνα υποστηρίζει ότι οι τιμές για τις βασικές συνιστώσες των smartphones θα αυξηθούν φέτος αναγκάζοντας έτσι ορισμένες κατασκευαστές να αλλάξουν τη στρατηγική προσφέροντας σε προσιτές τιμές τηλέφωνα με ισχυρές επιδόσεις.

Οι τιμές για τις RAM θα αυξηθούν κατά 10% σε ετήσια βάση όπως και για τα UFS συστατικά. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές των smartphones θα αυξηθούν σταδιακά. Μήπως λοιπόν αυτός είναι ένας από τους λόγους της τόσο υψηλής τιμής (1.000 δολάρια) του νέου iPhone 8;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS