ΑρχικήinetΑυξάνεται το ποσοστό των Windows 7 στην αγορά

Αυξάνεται το ποσοστό των Windows 7 στην αγορά

Νέα στοιχεία για τα μερίδια αγοράς που παρέχονται από την NetMarketShare επέτρεψαν στην ανάπτυξη τον Φεβρουάριο, ενώ τα Windows 10, που είναι το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, άρχισε να χάνει έδαφος.

windows

Συγκεκριμένα, τα  Windοws 7 είναι το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα στην επιφάνεια εργασίας με μερίδιο 48,41 τοις εκατό, ενώ τα Windοws 10 είναι σήμερα η πρώτη επιλαχούσα με 25.19 τοις εκατό. Τα  Windοws 7 είναι το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα στην επιφάνεια εργασίας με μερίδιο 48,41 τοις εκατό, ενώ τα Windοws 10 είναι σήμερα η πρώτη επιλαχούσα με 25.19 τοις εκατό. Τα Windοws XP είναι στην τρίτη θέση με 8,45 τοις εκατό, που ακολουθείται από τα Windows 8.1 με 6.87 τοις εκατό.

Όσον αφορά τα Windοws 7 και τα Windοws 10 είναι υπό εξέταση, μοιάζει η παλαιότερη έκδοση να βελτιώνει το μερίδιο της αγοράς της για άλλη μια φορά, ενώ ο νεότερος αδελφός της πραγματικά πηγαίνει προς τα κάτω, όχι σε σημαντικό βαθμό, αλλά εξακολουθεί να μειώνεται σε μια εποχή που ο καθένας αναμένεται να θέλει κάτι πιο πρόσφατο.

Τα Windοws 7 βελτιώθηκαν από 47,20 τοις εκατό σε 48,41 τοις εκατό, δηλαδή κέρδισαν μερίδιο αγοράς άνω του 1 τοις εκατό σε ένα μόνο μήνα.

Στην αντίθετη πλευρά υπάρχουν τα Windοws 10, τα οποία μείωσαν το ποσοστό τους από 25,30 τοις εκατό σε 25,19 τοις εκατό. Όπως μπορείτε να δείτε αυτό δεν είναι μια σημαντική πτώση, αλλά εξακολουθεί να είναι μια σταγόνα, παρά μάλλον την επιθετική ώθηση της  Microsoft για τα Windοws 10 και την δωρεάν προσφορά αναβάθμισης που υποτίθεται ότι θα φέρει ο καθένας για το νέο λειτουργικό σύστημα.

Η Microsoft, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά ότι η έγκριση της εφαρμογής επιβραδύνεται και η εταιρεία παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να χάσει το στόχο της να φέρει τα Windows 10 σε 1 δις συσκευές μέχρι το τέλος του FY2017, κυρίως λόγω των αναβαθμίσεων που γίνονται με βραδύτερο ρυθμό από ότι αρχικά είχε προβλεφθεί.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS