ΑρχικήinetDrone, θα επιθεωρούν τις σήραγγες του μετρό στη Σιγκαπούρη

Drone, θα επιθεωρούν τις σήραγγες του μετρό στη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη ετοιμάζεται να αρχίσει να χρησιμοποιεί Drone, για να επιθεωρεί το εκτεταμένο δίκτυο υπόγειων τούνελ του μετρό της.

Drone-Σιγκαπούρη

Ο ρυθμιστής μεταφορών έθεσε ένα αίτημα για τις επιχειρήσεις την Τετάρτη, για να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν κατάλληλες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της χαρτογράφησης των σηράγγων μέσω βίντεο 360 μοιρών, καθώς και λογισμικό που θα εντοπίζει αυτόματα κάποια δυσλειτουργία και θα παρουσιάζει τη θέση του. Αυτές οι έξυπνες τεχνολογίες ελπίζεται να συμπληρώσουν την τρέχουσα χειροκίνητη διαδικασία ελέγχου, η οποία διαρκεί περίπου τρεις ώρες κάθε φορά, δήλωσε σε δελτίο Τύπου, η Αρχή Χερσαίων Μεταφορών.

Αυτοί οι έλεγχοι διεξάγονται συνήθως τη νύχτα, μετά τη λήξη της καθημερινής υπηρεσίας, και το προσωπικό ψάχνει για ελαττώματα όπως ρωγμές και διαρροή νερού. Η LTA λέει ότι οι Drone θα δοκιμαστούν σε 10 εργοτάξια στην επερχόμενη γραμμή Thomson-East Coast, που εκτείνεται από τα βόρεια προς τα ανατολικά της πόλης, όπου θα χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της προόδου των εργασιών με τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

Τα τελευταία χρόνια, η Σιγκαπούρη έχει υποστεί μια αύξηση των σοβαρών βλαβών στα τρένα, σε δύο από τις παλαιότερες γραμμές του μετρό της, οι οποίες είναι σχεδόν δύο δεκαετιών. Τόσο η γραμμή Βορρά-Νότου και Ανατολής-Δύσης, υπέστησαν ζημιά σε όλο το σύστημα τον Ιούλιο του 2015, εξαιτίας διαρροής νερού σε μια σήραγγα.

Οι προσπάθειες αυτές έρχονται μετά από τις νέες αποκαλύψεις ότι μεγαλύτερη επιχείρηση μετρό της πόλης, η SMRT, παρέλειψε να συμμορφωθεί με τις διαδικασίες λειτουργίας με στόχο την προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων για περισσότερα από 14 χρόνια.

Ενώ το project των Drone δεν συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια του προσωπικού, το να υπάρχει μεγαλύτερη αυτοματοποίηση εντός σηράγγων, είναι πιθανό να μειώσει τον αριθμό των ωρών που οι άνθρωποι περνούν μέσα σε σήραγγες και εκθέτονται σε πιθανό κίνδυνο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS