ΑρχικήinetΚάλλιο αργά παρά ποτέ: To Microsoft Surface υποστηρίζει το Wake on LAN

Κάλλιο αργά παρά ποτέ: To Microsoft Surface υποστηρίζει το Wake on LAN

Οι συσκευές Surface της Microsoft για τις οποίες σας έχουμε μιλήσει πολλάκις, χρησιμοποιούνται  ιδιαιτέρως στο enterprise και δεν διέθεταν ένα χαρακτηριστικό που οι IT admins σίγουρα ξέρουν πόσο κρίσιμο είναι, ειδικά όταν έχουν να διαχειριστούν δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες συσκευές το: Wake on LAN.

microsoft

Με αυτό το χαρακτηριστικό είναι δυνατό για τους διαχειριστές να εγκαταστήσουν ενημερώσεις ή να εκτελέσουν διάφορες εργασίες στις οργανώσεις τους στην πιο βολική ώρα, χωρίς να είναι σε μικρή απόσταση από την συσκευή και χρησιμοποιώντας μόνο το δίκτυο της εταιρείας για να ξυπνήσει τη συσκευή από Connected Standby και στην συνέχεια να εκτελέσει τις εντολές προσωρινά.

Η Micrοsoft γνωρίζει ότι οι συσκευές  Surface χρησιμοποιούνται κυρίως στο  enterprise, έτσι ώστε η εταιρεία τελικά να απελευθερώσει την υποστήριξη Wake on LAN με την βοήθεια ενός ξεχωριστού προγράμματος οδήγησης που μπορούν οι χρήστες των πιο πρόσφατων μοντέλων να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν.

Το Surface Book, Surface Pro 4, Pro 3 και Surface 3 υποστηρίζουν το πρόγραμμα εφόσον χρησιμοποιούν μια σύνδεση Ethernet ή ένα Surface Dock. Τα νέα μοντέλα θα στηρίξουν κατά πάσα πιθανότητα αυτό το χαρακτηριστικό πάρα πολύ, συμπεριλαμβανομένου του  Surface Pro 5 και του Surface Book 2 που αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Για να καταστεί δυνατή η υποστήριξη Wake on LAN, οι χρήστες πρέπει να κατεβάσετε χειροκίνητα ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης που κυκλοφόρησε από την Micrοsoft- το προεπιλεγμένο πακέτο οδηγού που αποστέλλεται στα Surface δεν περιλαμβάνει την υποστήριξη Wake on LAN. Το χαρακτηριστικό λειτουργεί μόνο σε συσκευές με Windows 10 Anniversary Update (version 1607) ή νεότερη έκδοση και θα υποστηρίζεται πλήρως στο Creators Update που αναμένεται τον Απρίλη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS