ΑρχικήinetΗ Apple είναι η Top κατασκευάστρια Smartphone στις ΗΠΑ

Η Apple είναι η Top κατασκευάστρια Smartphone στις ΗΠΑ

Μια νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι η  Apple είναι η πιο δημοφιλής εταιρεία μεταξύ των συνδρομητών smartphone στις ΗΠΑ, αλλά το iOS ήρθε δεύτερο πίσω από το Android που πρόκειται για την κορυφαία πλατφόρμα smartphone. Η έκθεση αποκαλύπτει δεδομένα που συγκεντρώθηκαν για την περίοδο των τριών μηνών που λήγει τον Ιανουάριο του 2017.

smartphone

Το IPhone της Apple πήρε την πρώτη θέση κατά την διάρκεια των διακοπών, καθώς η εταιρεία κατάφερε να πάρει πάνω από το 44,6% της αγοράς smartphοne των ΗΠΑ, έως και  2,3% από το μέσο μερίδιο αγοράς των τριών μηνών που έληξε τον Οκτώβριο του 2016. Όσον αφορά  τα παγκόσμια κέρδη των smartphοne, η Apple άρπαξε το 79%, ενώ η Samsung το 14,6%.

Η Samsung είδε το ποσοστό μεριδίου της αγοράς της από το 30% να πηγαίνει στο 28% το τρίμηνο που έληξε τον Ιανουάριο. Η Apple έχει πλέον 16,6% προβάδισμα έναντι της Samsung. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη το περσινό φιάσκο με το Galaxy Note 7, το οποίο έκανε ορισμένους πελάτες να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στα προϊόντα της Samsung.

Η τρίτη εταιρεία smartphone στις ΗΠΑ είναι η LG, με μερίδιο αγοράς  10,3%, το οποίο οδηγεί σε αύξηση της τάξης του 0,7% από το μερίδιο 9,6% που είχε το τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο. Η Motorola και η HTC προσγειώθηκαν στην τέταρτη και Πέμπτη θέση με 4,3% και 2,3% αντίστοιχα.

Η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική όμως σε ότι αφορά τα κινητά λειτουργικά συστήματα. Όπως ήταν αναμενόμενο. Τα  Android είναι πρώτα με ποσοστό 53,2%, αλλά καταγράφει μια πτώση 2% σε σύγκριση με την περίοδο που έληξε τον Οκτώβριο. Τα iOS αύξησαν το ποσοστό τους  2.3% στα  44,6%, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται άλλο 8.6% για να φτάσει στην ίδια θέση με το Android. Η BlackBerry βρίσκεται στην Πέμπτη θέση με 0,6% της αγοράς των ΗΠΑ για την περίοδο που έληξε τον Ιανουάριο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS