ΑρχικήHow ToΠροβάλετε φωτογραφίες σε Slide Show από τον File Explorer των Win10

Προβάλετε φωτογραφίες σε Slide Show από τον File Explorer των Win10

Η προεπιλεγμένη εφαρμογή εξερεύνησης αρχείων των Windows, ο File Exproler δηλαδή, περιέχει μία χρήσιμη επιλογή για την προβολή φωτογραφιών σε slide show. Η διαδικασία ενεργοποίησή της απαιτεί μόνο μερικά clicks. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως να το χρησιμοποιήσετε.

show

Η δυνατότητα Slide Shοw των Windows 10 ουσιαστικά ξεκίνησε από την έκδοση Windows ME που κυκλοφόρησε το 2000. Το τότε λειτουργικό σύστημα είχε τη δυνατότητα να προβάλει διαφάνειες εικόνων μέσα από την ενσωματωμένη εφαρμογή “Εξερεύνηση αρχείων” και μέσα από το πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών των Windows.

Από τότε κάθε έκδοση των Windows έχει ένα πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών με λειτουργία slide show. Αλλά στα Windows 10, η κλασική εφαρμογή Windows Photo Viewer έχει καταργηθεί (αν και μπορεί να αποκατασταθεί). Η ικανότητα της προβολής φωτογραφιών έχει ενσωματωθεί πλέον στον File Explorer.

Για να προβάλετε εικόνες σε Slide Shοw μέσα από τα στα Windows 10 και από τον File Explorer, κάντε τα εξής.

1. Πλοηγηθείτε στο φάκελο που αποθηκεύετε τις εικόνες σας ή γενικά σε οποιοδήποτε φάκελο έχετε μέσα εικόνες.

2. Κάντε κλικ στην πρώτη εικόνα στο φάκελο σας. Στην μπάρα επάνω θα εμφανιστεί μία νέα κίτρινη ενότητα με το όνομα “Εργαλεία Εικόνας” που υπογραμμίζει την καρτέλα “Διαχείριση”.

3. Στην καρτέλα Διαχείριση, κάντε κλικ στο κουμπί “Προβολή παρουσίασης”. Θα ξεκινήσει μια προβολή εικόνων και φωτογραφιών όλων των εικόνων που υπάρχουν στο φάκελο.

Σημείωση: Αν δεν επιλέξετε έστω και μια εικόνα στο φάκελο, η παρουσίαση μπορεί να μην εμφανιστεί καθόλου.
Συμβουλή: Μπορείτε να ξεκινήσετε μια νέα παρουσίαση με μόνο μερικές εικόνες από τον φάκελο. Επιλέξτε μερικές εικόνες στο φάκελο και ενώ κρατάτε τα πλήκτρα SHIFT ή CTRL στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί “Προβολή παρουσίασης”. Το Slide shοw θα ξεκινήσει μόνο με τις επιλεγμένες εικόνες!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σύγχρονα προγράμματα τρίτων κατασκευαστών, όπως τα IrfanView, XnView και πολλά άλλα έρχονται με πιο εξελιγμένη ενσωματωμένη ικανότητα slide shοw, και είναι επίσης πολύ πιο προσαρμόσιμα από το ενσωματωμένο slide shοw του File Explorer.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS