ΑρχικήinetSex toys εταιρεία συμφώνησε να μην συλλέγει στοιχεία

Sex toys εταιρεία συμφώνησε να μην συλλέγει στοιχεία

Μια Sex Toys εταιρεία συμφώνησε να συμμορφωθεί, μετά από αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της, από γυναίκες που ισχυρίστηκαν ότι οι δονητές της We-Vibe, που έχουν δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο, συλλέγουν “εξαιρετικά ευαίσθητες” προσωπικές πληροφορίες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

sex

Σύμφωνα με την National Post, η εταιρεία Standard Innovation Corp. που έχει έδρα τη πόλη Οτάβα του Καναδά, συμφώνησε να καταστρέψει τις πληροφορίες που έχει μέχρι τώρα συλλέξει μέσω μίας εφαρμογής για κινητό τηλέφωνο που συνδέεται με τον δονητή της We-Vibe και να σταματήσει τη συλλογή των δεδομένων στο μέλλον. Η εταιρεία συμφώνησε επίσης να καταβάλει 5 εκατομμύρια καναδικά δολάρια (3.750.000 $) ως ταμείο αποζημίωσης που θα πληρώσει μέχρι $ 10.000 ΗΠΑ σε αγοραστές που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή We-Connect, και $ 199 ΗΠΑ για εκείνους που απλά χρησιμοποίησαν τον δονητή.

Η αγωγή κατατέθηκε από δύο ανώνυμες γυναίκες πέρυσι και ύστερα από επίδειξη δύο hackers στη Νέα Ζηλανδία που απέδειξαν ότι το συνδεδεμένο με το διαδίκτυο We-Vibe 4 Plus αποστέλλει προσωπικά στοιχεία στους διακομιστές της εταιρείας Standard Innovation, όποτε το sex παιχνίδι ήταν σε χρήση. Κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στο hacking συνέδριο Def Con, πέρυσι τον Αύγουστο το 2016, οι hackers έδειξαν ότι η Standard Innovation λάμβανε ανά λεπτό δεδομένα σχετικά με την θερμοκρασία του δονητή, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές στην ένταση του.

Τότε η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συλλέγονται τα εν λόγω δεδομένα για “σκοπούς έρευνας αγοράς, ώστε να μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα ποιες είναι οι ρυθμίσεις και τα επίπεδα έντασης που είναι πιο απολαυστικά”. Η αποστολή των στοιχείων γινόταν από την εφαρμογή We-Connect η οποία συνδεόταν με τον δονητή We-Vibe 4 Plus ώστε να μπορεί να ελέγχει εξ αποστάσεως την ένταση της sex συσκευής.

Οι δύο γυναίκες κατέθεσαν αγωγή εναντίον της Standard Innovation ένα μήνα μετά την παρουσίαση στην Def Con, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν “ενημέρωσε ή δεν προειδοποίησε” τους χρήστες της για την συλλογή δεδομένων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS