ΑρχικήsecurityΤεράστιο Patch Tuesday μπαλώνει αμπάλωτα δύο μηνών

Τεράστιο Patch Tuesday μπαλώνει αμπάλωτα δύο μηνών

Η Microsoft κυκλοφόρησε επιτέλους τις ενημερώσεις της Τρίτης ή το Patch Tuesday αυτού του μήνα. Αυτή τη φορά οι εγκαταστάτες των ενημερώσεων είναι τεράστιοι, κυρίως λόγω της μη διάθεσης ενημερώσεων το Φεβρουάριο που μας πέρασε.

Η εταιρεία με το Patch Tuesday του Μάρτη κυκλοφόρησε συνολικά 17 δελτία ασφαλείας για να καθορίσει 134 ευπάθειες στο λογισμικό της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 8 από τις ενημερώσεις έχουν χαρακτηριστεί σαν κρίσιμες.Patch Tuesday

Έτσι πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην εγκατάσταση των MS17-006 και MS17-007,  που είναι αθροιστικές ενημερωμένες εκδόσεις για τον Internet Explorer και τον Edge. Οι ευπάθειες που επιδιορθώνουν επιτρέπουν σε έναν εισβολέα να πάρει τον έλεγχο ενός συστήματος όταν ο χρήστης περιηγηθεί σε ένα κακόβουλο site με ένα από τα δύο προγράμματα περιήγησης.

Επιπλέον, κρίσιμα δελτία είναι και τα MS17-008, MS17-009, MS17-010, και MS17-011.  Φυσικά θα πρέπει να είναι πρώτα στη λίστα των προτεραιοτήτων σας καθώς αντιμετωπίζουν αδυναμίες που επιτρέπουν απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα, στις εκδόσεις των Windows που μπορούν να επηρεαστούν.

Υπάρχει επίσης άλλο ένα patch που διορθώνει τα τρωτά σημεία του λειτουργικού συστήματος των Windows. Έχει σαν κωδική ονομασία το MS17-012, και η Microsoft αναφέρει ότι οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν χρησιμοποιώντας εφαρμογές που έχουν συνδεθεί σε ένα διακομιστή iSNS και στη συνέχεια εκδίδει κακόβουλα αιτήματα στον εξυπηρετητή.

Ενημερώσεις έρχονται επίσης και για άλλα προιόντα της Microsoft, όπως το Office,το  Skype for Business, και τοMicrosoft Silverlight.

Και τέλος με το Patch Tuesday του Μάρτη η Microsoft διέθεσε την ενημέρωση του Flash Player της Adobe για τα λειτουργικά Windows 8.1, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows RT 8.1, Windows 10 και Windows Server 2016. Οι εφαρμογές Microsoft Edge και Internet Explorer διαθέτουν το Flash Player ενσωματωμένο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS