ΑρχικήinetΤα Windows phones είναι πλέον νεκρά...

Τα Windows phones είναι πλέον νεκρά…

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Kantar επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Τα Windows τηλέφωνα είναι πλέον νεκρά και όλοι μεταβαίνουν στα Android και IOS smartphones.Windows

Η Kantar αναφέρει ότι τα Windοws phones δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να στηρίξουν ένα τρίτο λειτουργικό σύστημα που ακολουθεί τους ηγέτες, Android και IOS.

«Η εποχή που τα BlackBerry OS, Symbian και Windοws Mobile είχαν επίδραση έχει περάσει. Είναι σαφές ότι εάν μια κατασκευαστική θέλει να πετύχει πρέπει να χρησιμοποιήσει το Android ή IOS λειτουργικό σύστημα.» αναφέρει χαρακτηριστικά η Kantar.

Όσον αφορά το μερίδιο πωλήσεων κατά την περίοδο των τριών μηνών μέχρι και τον Ιανουάριο, τα Windοws phones έχουν χάσει έδαφος σε όλες τις μεγάλες αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, τα Windοws phones στη Γερμανία μειώθηκαν στο 2,9% ενώ σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία η μείωση ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Στην Ιταλία έπεσαν στο 4,4% ενώ στην Ισπανία κατέρρευσαν στο 0,4%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες που αποτελεί το σπίτι της Microsoft, το μερίδιο της αγοράς έφτασε το 1,3% ενώ στην Κίνα το 0,1%.

Απ’ ότι φαίνεται η Microsoft δεν τα πάει και τόσο καλά και στην Αυστραλία με τα Windοws τηλέφωνα να κατέχουν το 1% του ποσοστού των πωλήσεων της χώρας. Στην μόνη χώρα που παρατηρείται βελτίωση των πωλήσεων είναι η Ιαπωνία εφόσον η πλατφόρμα αναπήδησε από το 0,5% στο 1,5%.

Όπως είναι φυσικό τα Windοws phones αναμένεται να συνεχίσουν να βιώνουν μείωση σε ακόμα περισσότερες αγορές κυρίως επειδή δεν έχουν δεχτεί καμία βελτίωση τον τελευταίο χρόνο με την Microsoft δεν μην αποκαλύπτει καμία πληροφορία σχετικά με το μέλλον των συσκευών. Επομένως, είναι πολύ δύσκολο για τους χρήστες και τους προγραμματιστές να έχουν κάποιον λόγο για να μην εγκαταλείψουν την πλατφόρμα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS