ΑρχικήinetFacebook: Βρήκε λύση κατά του παράνομου περιεχομενου;

Facebook: Βρήκε λύση κατά του παράνομου περιεχομενου;

Η καταπολέμηση των ψεύτικων νέων δεν είναι εύκολη δουλειά καθώς η εύρεση λύσεων για την εξάλειψη των σκόπιμα λανθασμένων ιστοριών σε ολόκληρο το διαδίκτυο είναι αρκετά δύσκολη. Το Facebook παραδέχτηκε πρόσφατα ότι δεν έχει βρει ακόμα απάντηση για το ψεύτικο και παράνομο περιεχόμενο της πλατφόρμας.Facebook

Σε συνέντευξη του στο Βερολίνο, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Facebοok, Stephen Deadman, δήλωσε ότι δεν έχει βρει τον σωστό τρόπο να αντιμετωπίσει το θέμα των ψεύτικων ειδήσεων. Η δήλωση αυτή έρχεται σε ρήξη με τα σχέδια της Γερμανίας να επιβάλλει πρόστιμο έως και 50 εκατομμυρίων ευρώ  στα κοινωνικά δίκτυα που αποτυγχάνουν να αφαιρέσουν συκοφαντικές και απειλητικές δημοσιεύσεις.

Σίγουρα το Facebοok έχει κάποιο σχέδιο. Συγκεκριμένα, έχει δημιουργήσει μια ομάδα με αξιόπιστες πηγές ειδήσεων και άλλους οργανισμούς οι οποίοι θα εξετάζουν εξονυχιστικά τους συνδέσμους που δημοσιεύονται στην πλατφόρμα προκειμένου να καθοριστεί αν η πληροφορία είναι αληθής ή ψευδής. Το κακό είναι ότι η διαδικασία αυτή παίρνει πολύ χρόνο με αποτέλεσμα να επιτρέπει στην είδηση να εξαπλωθεί σε όλο το διαδίκτυο.

Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη τακτική από το τίποτα αποτελεί μια λύση που όμως δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στην σύντομη προθεσμία των αρχών για την κατάργηση λανθασμένου περιεχομένου από τα κοινωνικά δίκτυα.

Να σημειώσουμε ότι η μεγαλύτερη αντίπαλος του Facebοok είναι η ίδια η έκταση του. Με δεδομένη την γιγάντια κλίμακα της πλατφόρμας είναι δύσκολο να παρακολουθούνται και να φιλτράρονται όλα όσα δημοσιεύονται παρ’ όλους τους εκατοντάδες ανθρώπους που εργάζονται για αυτόν τον σκοπό.

Το Faceboοk τονίζει ότι παρόλο που πρόκειται για μια δύσκολη αποστολή, η λύση κάποια στιγμή θα βρεθεί καθώς η εταιρεία εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε αυτό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS