ΑρχικήsecurityΜελέτη: Το 96% των websites δέχονται επιθέσεις από κακόβουλα Bots

Μελέτη: Το 96% των websites δέχονται επιθέσεις από κακόβουλα Bots

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από bots, μερικά από τα οποία δεν σας ενδιαφέρουν και πολύ. Στην πραγματικότητα τα κακόβουλα bots επιτίθενται στο 96% των websites με σελίδες  login και ιδιαίτερα δραστηριοποιούνται στους λογαριασμούς χρηστών. Το γεγονός αυτό καθιστά τις εταιρείες σε κίνδυνο κλοπής δεδομένων, εξαγοράς λογαριασμού ακόμα και απάτης.

bots

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Distil Networks, μια εταιρεία ανίχνευσης bοt και μετριασμού, λέει ότι σχεδόν κάθε ιστοσελίδα που έχει μια σελίδα login βρίσκεται κάτω από την επίθεση κακόβουλων bοts. Αυτά τα αυτοματοποιημένα προγράμματα τίθενται σε χρήση από χάκερ και άλλους εγκληματίες του κυβερνοχώρου και μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματικά στην προσπάθεια τους.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι τα websites που απαιτούν login είναι σχεδόν βέβαιο ότι δέχονται επίθεση από κακόβουλα bots. Με ένα ποσοστό προσβολής  96%, είναι πιθανώς πολύ σημαντικό να σας προειδοποιήσουμε για τέτοιου είδους ιστοσελίδες. Αυτά τα κακόβουλα bοts χρησιμοποιούνται από τους ανταγωνιστές, τους χάκερ και είναι πιο συχνά από βίαιες επιθέσεις, ανταγωνιστικές εξορύξεις δεδομένων, online απάτες, λογαριασμούς αεροπειρατείας, κλοπές δεδομένων, spam, ψηφιακές απάτες διαφήμισης, και ιστοσελίδες downtime.

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από bοts, το οποίο είναι και καλό και κακό. Στην πραγματικότητα η παρουσία τους είναι τόσο μεγάλη ώστε το 40% του συνόλου της κίνησης web το 2016 προήλθε από bοts. Τα κακόβουλα bots ήταν υπεύθυνα μόνο για το ήμισυ αυτού του ποσού.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 60% των κακόβουλων bots προέρχονται από κέντρα δεδομένων. Το Amazon είναι η κορυφαία εταιρεία Internet Service Provider για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με 16% του συνόλου της κακής κυκλοφορίας bοt. Αυτό είναι περίπου τέσσερις φορές περισσότερο από ότι την επόμενη ISP.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS