ΑρχικήinetΔηλώστε συμμετοχή στο Public Integrity Hackathon

Δηλώστε συμμετοχή στο Public Integrity Hackathon

Public Integrity Hackathon: Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (ΓΕ.Γ.ΚΑ.Δ.), το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), διοργανώνουν το Public Integrity Hackathon στις 1 & 2 Απριλίου 2017.

Το Hackathon θα διεξαχθεί στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και απευθύνεται σε φοιτητές, ακαδημαϊκούς-ερευνητές, start-up επιχειρήσεις, προγραμματιστές, ερευνητές καθώς και όσους άλλους ενδιαφέρονται για θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς και ευαισθητοποίησης των πολιτών.Public Integrity Hackathon

Ο βασικός στόχος του “Public Integrity Hackathon” είναι η δημιουργία και ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών (για το διαδίκτυο, τους υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ο, τι αφορά την πρόληψη και τη μηδενική ανοχή φαινομένων διαφθοράς. Γενικά, διαφθορά «είναι η κατάχρηση ανατεθειμένης εξουσίας με σκοπό το προσωπικό όφελος».

Public Integrity Hackathon: Πρόκειται για έναν εντατικό μαραθώνιο ανταγωνισμού ιδεών και προγραμματισμού, που φέρνει σε επαφή τους αρμόδιους σε θέματα καταπολέμησης διαφθοράς με το ταλέντο και τη δημιουργικότητα των προγραμματιστών λογισμικού, στοχεύοντας στην ανάπτυξη εφαρμογών για τις προκλήσεις ενάντια στη διαφθορά.

Οι ψηφιακές αυτές εφαρμογές μπορεί να περιλαμβάνουν:
• Eκπαιδευτικές εφαρμογές απευθυνόμενες σε μαθητές,
• Δημιουργία μιας κεντρικής πλατφόρμας υποδοχής καταγγελιών σχετικών με τη διαφθορά,
• Δημιουργία εργαλείων απευθυνόμενων σε δημοσίους υπαλλήλους,
• Εφαρμογές οπτικοποίησης του κόστους της διαφθοράς,
• Εφαρμογή για την παρακολούθηση των δημοσιονομικών του Κράτους και την εποπτεία των διαδικασιών από τους πολίτες,
• Παιχνίδια που θα εξοικειώνουν τους πολίτες με την έννοια της διαφθοράς.

Οι προτάσεις αυτές θα διδάσκουν/εξασφαλίζουν στους πολίτες το απαραίτητο μέτρο διαφάνειας και ακεραιότητας που θα πρέπει να διέπει τον δημόσιο βίο, κάνοντάς τους κοινωνούς της προσπάθειας για την πάταξη των εν λόγω φαινομένων.

Κατά τη διακριτική ευχέρεια του ΟΟΣΑ, οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να υπογράψουν ένα συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών με σκοπό την ανάπτυξη της ιδέας τους σε ένα πλήρες τεχνολογικό εργαλείο έτοιμο για χρήση από το κοινό.

Η επιλογή των νικητών θα πραγματοποιηθεί από κριτική επιτροπή.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αξιολογηθούν βάσει των ακόλουθων κριτηρίων:
• Συνάφεια με την προώθηση της ακεραιότητας και την καταπολέμηση της διαφθοράς,
• Καινοτομία,
• Πρακτική χρησιμότητα,
• Εν δυνάμει βιωσιμότητα και αντίκτυπος,
• Σαφήνεια της παρουσίασης.

Αναλυτικές πληροφορίες στα συνημμένα έγγραφα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να απευθύνουν ερωτήσεις/διευκρινίσεις σχετικά με το Hackathon στέλνοντας email στο OOSA.info[at]oecd.org μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Αυτή η πρωτοβουλία λαμβάνεται στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, το οποίο υποστηρίζεται από τον ΟΟΣΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια της τεχνικής βοήθειας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Περισσότερες πληροφορίες και οι αναλυτικοί όροι του Public Integrity Hackathon υπάρχουν διαθέσιμα εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS