ΑρχικήinetSony: Ασύρματη φόρτιση από κινητό σε κινητό!

Sony: Ασύρματη φόρτιση από κινητό σε κινητό!

Απ’ ότι φαίνεται οι κατασκευαστικές εταιρείες κινητών τηλεφώνων δεν ξεμένουν ποτέ από ιδέες όταν πρόκειται για την εισαγωγή νέων καινοτόμων χαρακτηριστικών στα προϊόντα τους σε μια προσπάθεια να καταστήσουν ευκολότερη την χρήση για τους καταναλωτές. Η Sony λοιπόν με την σειρά της μόλις εισήγαγε την ασύρματη τεχνολογία φόρτισης από κινητό σε κινητό.Sony

Η αρκετά ευφυής ιδέα, ουσιαστικά επιτρέπει ένα smartphone να φορτίσει με την μπαταρία του ένα δεύτερο μέσω NFC.

Η μέθοδος της Sοny προτείνει να προστεθεί μια δεύτερη ασύρματη κεραία για Near Field Communications (NFC) που θα μεταφέρει αυτή τη φορά ηλεκτρική ενέργεια και όχι δεδομένα. Το smartphone θα μπορούσε να φορτίζει μέσω ενός άλλου smartphone, ενός ψυγείου, ενός πλυντηρίου ρούχων ή γενικά από οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει NFC.

Υπάρχει όμως ένας περιορισμός.

Το τηλέφωνο μπορεί αν φορτίζεται από μια συσκευή η οποία είναι συνδεδεμένη σε κάποια πρίζα. Η Sοny βέβαια αναφέρει ότι θα υπάρξει και η επιλογή ασύρματης φόρτισης από δεύτερη συσκευή ως hotspots Wifi.

Η αίτηση του συγκεκριμένο διπλώματος ευρεσιτεχνίας παραχωρήθηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους αλλά δημοσιεύτηκε από το US Patent and Trademark Office αυτόν τον μήνα. Μένει μόνο να δούμε αν όντως η Sony θα ξεκινήσει τις εργασίες πάνω στην υλοποίηση της τεχνολογίας αυτής και αν σκοπεύει να την ενσωματώσει στις μελλοντικές ναυαρχίδες της. Μην ξεχνάμε ότι πολλές κατασκευαστικές κατά καιρούς παραθέτουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας με αρκετά ενδιαφέρουσες προτάσεις που στο τέλος δεν γίνονται πράξη.

Το πιο δημοφιλές πρότυπο για ασύρματη φόρτιση είναι το QI που υποστηρίζεται από ένα μεγάλο ποσοστό κατασκευαστικών εταιρειών όπως η  Samsung, η Google και η  Nokia.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS