ΑρχικήinetΗ Google γνωρίζει αν θα έπρεπε να βάλετε ηλιακά πάνελ στη στέγη...

Η Google γνωρίζει αν θα έπρεπε να βάλετε ηλιακά πάνελ στη στέγη σας

ηλιακά

Το 2015, η Google ξεκίνησε το Project Sunroof, ένα χάρτη που δείχνει σε ποια μέρη τα σπίτια έχουν αρκετή έκθεση στον ήλιο ώστε τα ηλιακά πάνελ να είναι μια βιώσιμη πηγή ενέργειας.

Ωστόσο, ο αρχικός χάρτης ήταν πολύ περιορισμένος, καλύπτοντας μόνο την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, το Φρέσνο, την Καλιφόρνια και τη Βοστόνη. Τώρα όμως, η Google έχει επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό το έργο της ώστε να καλύψει και τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, με συνολικά 60 εκατομμύρια κτίρια στη βάση δεδομένων της.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί εικόνες από το Google Earth και τους Χάρτες, καθώς και κάποιου είδους μηχανική μάθηση, για να σας παρέχει μια καλύτερη ιδέα για το πόσο ηλιακό φως παίρνει κάθε τμήμα της κάθε στέγης. Σύμφωνα με την Google, οι καιρικές συνθήκες, οι αλλαγές στη θέση του ήλιου και η πιθανότητα σκιάς από τα κοντινά κτίρια λαμβάνεται υπόψη.

Το αποτέλεσμα είναι ένας χάρτης που όχι μόνο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των σπιτιών να εκτιμήσουν εύκολα το κατά πόσον θα πρέπει να σκεφτούν να εγκαταστήσουν ηλιακά πάνελ στη στέγη τους, αλλά προσφέρει επίσης μια καλή εικόνα του ηλιακού ενεργειακού δυναμικού της χώρας.

ηλιακά

Σε ένα blog post την περασμένη εβδομάδα, η Google μοιράστηκε μερικά ενδιαφέροντα δεδομένα. Για παράδειγμα, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το 79 τοις εκατό όλων των στεγών που αναλύθηκαν είναι «τεχνικά βιώσιμες» για ηλιακή ενέργεια. Φυσικά, σε ορισμένες ηλιόλουστες περιοχές, όπως η Χαβάη, η Αριζόνα, η Νεβάδα και το Νέο Μεξικό, ο αριθμός αυτός αυξάνεται σε πάνω από το 90 τοις εκατό. Μέρη όπως η Πενσυλβάνια, το Maine και η Μινεσότα έχουν μόλις πάνω από 60 τοις εκατό βιωσιμότητα, σύμφωνα με τη Google.

Όσο για την πόλη με τα πιο ηλιακό δυναμικό στις ΗΠΑ, αυτή είναι το Χιούστον του Τέξας, η οποία έχει μια εκτιμώμενη 18,940GWh δυναμικού παραγωγής ηλιακής ενέργειας ετησίως.

Ελέγξτε το διαδραστικό χάρτη εδώ. Ελπίζουμε σύντομα η Google να επεκτείνει το έργο της και στην Ευρώπη!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS