ΑρχικήinetΤο WikiLeaks θα μοιραστεί τα αρχεία της CIA με εταιρείες τεχνολογίας υπό...

Το WikiLeaks θα μοιραστεί τα αρχεία της CIA με εταιρείες τεχνολογίας υπό όρους

Έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε που το WikiLeaks είχε υποσχεθεί ότι θα συνεργαστεί με εταιρείες τεχνολογίας για να επιδιορθώσει τα patch ασφάλειας όπως χαρακτήρισαν την διαρροή στην CIA, αλλά δεν έχουν γίνει βήματα μέχρι σήμερα.

Μετά την αποκάλυψη των Vault 7 από το WikiLeaks, πολλαπλά αρχεία αναφέρθηκαν από την CIA ότι χρησιμοποιήθηκαν zero-day exploits για να μπουν στα συστήματα των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των Android και iOS συσκευών, υπολογιστών Windows, Mac και Linux υπολογιστών. Μετά την έκθεση όλων αυτών των αρχείων στον κόσμο, πολλή πίεση τέθηκε στα WikiLeaks επειδή δεν πάνε στις εταιρείες τεχνολογίας εκ των προτέρων, βοηθώντας τους να μπαλώσουν τα συστήματα τους.

Σε απάντηση, το WikiLeaks δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με εταιρείες τεχνολογίας για να εξασφαλίσουν τα πάντα. Η Motherboard γράφει ωστόσο ότι το WikiLeaks απαίτησε από τις εταιρείες πριν παραδώσουν τα στοιχεία για να επιδιορθώσει τα τρωτά σημεία, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης για την έκδοση κώδικα ασφαλείας ενός 90 ημερών. Ανάλογα με το μέγεθος τους σφάλματος αυτό μπορεί να είναι ή μπορεί και να μην είναι δυνατή. Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι οι εταιρείες μπορεί να μην θέλουν να υπογράψουν το οτιδήποτε χωρίς να γνωρίζουν ποιες είναι αυτές οι ευπάθειες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι οι εταιρείες είναι απρόθυμες να γράψουν τα patches βασισμένες στις πληροφορίες του WikiLeaks καθώς ανησυχούν σχετικά με τις προέλευση της διαρροής. Η CIA δεν μπορούσε να το επιβεβαιώσει, γιατί οι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούν. Αυτό κάνει τον καθένα να ανησυχεί ότι η Ρωσία μπορεί να ήταν υπεύθυνη για την διαβίβαση των πληροφοριών στο WikiLeaks και στην διαδικασία να ξεγελάστηκαν και αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να κάνουν τις εταιρείες να ανοίξουν τα συστήματα τους αντί να τα κάνουν πιο ασφαλή.

Το WikiLeaks έχει μια διαφορετική λύση για την ιστορία και λέει ότι οι εταιρείες όπως η Google παίρνουν το χρόνο τους, επειδή στην ουσία δουλεύουν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και η σχέση τους εμποδίζεται από το φτιαχτούν τέτοιου είδους ατέλειες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS