ΑρχικήinetΟ πρόεδρος του Uber Jeff Jones παραιτείται!

Ο πρόεδρος του Uber Jeff Jones παραιτείται!

Ο Jeff Jones, πρόεδρος του Uber ανακοίνωσε την παραίτηση του από την εταιρεία εξαιτίας πολλών θεμάτων εταιρικής κουλτούρας.

jones

Ο Jones, που προσελήφθη πριν από περίπου επτά μήνες, είναι ένας marketing expert και αναμενόταν να βοηθήσει την εταιρεία στο να «μαλακώσει» την εικόνα της μετά από τα πολλά σκάνδαλα που έχουν προκύψει για την εταιρεία σχετικά με την αμφισβητήσιμη εταιρική κουλτούρα της, τον πλήρη σεξισμό και την προκατάληψη.

¨Μπήκα στο Uber εξαιτίας της αποστολής του και την πρόκληση να οικοδομήσω παγκόσμιες δυνατότητες που θα βοηθούσαν την εταιρεία να ωριμάσει και να ευδοκιμήσει μακροπρόθεσμα. Είναι πλέον σαφές ωστόσο ότι οι πεποιθήσεις και η προσέγγιση στην ηγεσία που με καθοδηγούσαν στην καριέρα μου είναι συνεπής από ότι είδα και βίωσα στο Uber, και δεν μπορώ πια να συνεχίσω ως Πρόεδρος της εταιρείας¨ δήλωσε ο Jones στο Reuters.

Η θέση του έχει ένα ερωτηματικό αυτή τη στιγμή ιδιώς δεδομένου ότι νωρίτερα αυτό το μήνα το Uber άρχισε να ψάχνει για έναν νέο γενικό διευθυντή για να βοηθήσει την λειτουργία της εταιρείας. Ο Jones εκτελούσε και μερικές ευθύνες COO.

Άλλος ένας Uber exec, ο Brian McClendon, αντιπρόεδρος χαρτών και επιχειρηματικής πλατφόρμας ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από την εταιρεία στο τέλος του μήνα για να ασχοληθεί με την πολιτική. Εκείνος ωστόσο θα παραμείνει ως σύμβουλος στην Uber.

Είναι μόνο οι τελευταίοι από μάλλον μια μακρά λίστα execs που έχουν αποφασίσει να αποχωρήσει από την εταιρεία. Ο Amit Singhal, engineering executive, άφησε τον περασμένο μήνα την εταιρεία εξαιτίας ενός ισχυρισμού σεξουαλικής παρενόχλησης που χρονολογείται από την εποχή που δούλευε στην Google. Ο Ed Baker, αντιπρόεδρος του προϊόντος και ανάπτυξης και ο  Charlie Miller, ερευνητής ασφαλείας, άφησε επίσης την Uber νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το Uber έγινε γνωστό ότι έχει μια μάλλον τοξική κουλτούρα , η οποία έχει ωθήσει πολλούς να φύγουν τόσο υψηλόβαθμα στελέχη όσο και υπαλλήλους. Σκάνδαλα φαίνεται να ακολουθούν την εταιρεία αριστερά και δεξιά και δεν υπάρχουν σημάδια ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει ουσιαστικά και σύντομα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS