ΑρχικήinetΟ Stephen Hawking πάει στο διάστημα;

Ο Stephen Hawking πάει στο διάστημα;

Ο καθηγητής Stephen Hawking, ένα από τα πιο διάσημα μυαλά, είναι γνωστός για την εργασία του στα μυστήρια της βαρύτητας, και μάλλον θα δει σύντομα το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής του να γίνει πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον διάσημο επιστήμονα, πρόκειται να ταξιδέψει στο διάστημα!

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στον Piers Morgan στο Good Morning Britain του ITV, ο Hawking ανέφερε:

“Η απώτερη φιλοδοξία μου είναι να πετάξω στο διάστημα. Νόμιζα ότι κανείς δεν θα με πάρει, αλλά ο Richard Branson μου προσέφερε μια θέση στο Virgin Galactic, και είπα ναι αμέσως.”

Stephen Hawking
Credit: Jim Campbell/Aero-News Network – TNW

Το γεγονός είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για τον καθένα και ιδιαίτερα για τον Stephen Hawking, ο οποίος πάσχει από ALS, μια ασθένεια που τον κρατάει σε ακινησία περισσότερο από 40 χρόνια. Ο επιστήμονας όπως γνωρίζετε βρίσκεται συνεχώς καθισμένος σε μια ειδικά σχεδιασμένη αναπηρική καρέκλα και επικοινωνεί χρησιμοποιώντας ένα σύστημα μετατροπής κειμένου σε ομιλία που ελέγχει με τη χρήση ενός αισθητήρα που ενεργοποιείται από ένα μυ στο μάγουλό του.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το κομμάτι της συνέντευξης στο παρακάτω βίντεο (ξεκινά στις 9:05):

Αν και θα είναι η πρώτη φορά που ο Hawking θα ταξιδέψει στο διάστημα, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται σε περιβάλλον με έλλειψη βαρύτητας. Το 2007 δοκίμασε τις συνθήκες μηδενικής βαρύτητας πάνω σε ένα ειδικά τροποποιημένο αεροσκάφος Boeing 727-200.

Ο Sir Richard Branson, ο οποίος ίδρυσε την Virgin Galactic, ανέφερε από το 2015 ότι ελπίζει να είναι σε θέση να πάρει τον Stephen Hawking στο διάστημα, και ότι του προσφέρει ένα δωρεάν εισιτήριο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αν του επιτρέπει η υγεία του.

Να αναφέρουμε ότι μια πτήση με το οκτώ-θέσιο SpaceShipTwo της Virgin Galactic θα κοστίζει 250.000 δολάρια και ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν 700 ενδιαφερόμενοι που περιμένουν μια θέση σε κάποιο ταξίδι. Σύμφωνα με το Forbes, το SpaceShipTwo θα μπορούσε να ξεκινήσει από το τέλος του 2017, αλλά η Virgin Galactic αναφέρει ότι δεν θα μεταφέρει διαστημικούς τουρίστες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS