ΑρχικήinetΝα ποιο είναι το μέρος όπου το Google Glass θριαμβεύει

Να ποιο είναι το μέρος όπου το Google Glass θριαμβεύει

Το Google Glass «πέθανε» το 2015. Και ενώ υπήρξαν πολλές φήμες σχετικά με μια έκδοση δεύτερης γενιάς, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί επίσημα.

Google-Glass

Αλλά όπως αποδεικνύεται τελικά, το Google Glass δεν είναι εντελώς νεκρό! Σίγουρα, για τους περισσότερους και κυρίως για τους εφήβους που φορούν γυαλιά, το Google Glass ποτέ δεν θα είναι μοδάτο αξεσουάρ. Αλλά για τους εργαζόμενους στα εργοστάσια, τα έξυπνα γυαλιά είναι πιο πρακτικά από τα tablets!

Η Heather Erickson, που εργάζεται στη συναρμολόγηση κινητήρων τρακτέρ του κατασκευαστή αγροτικού εξοπλισμού AGCO, είναι μία τέτοια εργαζόμενα, ο οποίος έχει ανακαλύψει ότι τα έξυπνα γυαλιά είναι αρκετά χρήσιμα για τη δουλειά του.

Η Erickson λέει ότι χρησιμοποιεί το γυαλί για να βλέπει φωτογραφίες και βίντεο και να σαρώνει τους αριθμούς σειράς για συγκεκριμένα τμήματα πάνω στα οποία δουλεύει. Ακόμη χρησιμοποιεί φωνητικές εντολές για να υπαγορεύσει σημειώσεις για τους επόμενους εργαζόμενους. Και αν ξεχάσει που πηγαίνει τι, μπορεί να βρει μέχρι και ένα εγχειρίδιο οδηγιών και να το εμφανίσει μέσω της μικρή οθόνης του γυαλιού, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψει το χώρο εργασίας της και να το αναζητήσει σε έναν υπολογιστή.

Με τα γυαλιά, η ACGO έχει δει τους ελέγχους ποιότητας να δείχνουν αύξηση της ταχύτητας κατά 20 τοις εκατό. Η εταιρία χρησιμοποιεί επίσης το wearable για να εκπαιδεύσει νέους εργαζόμενους.

Η εταιρεία αναφέρει ότι προηγουμένως  χρησιμοποιήθηκαν tablets για να εκπαιδεύσει και να αναθέσει στους εργαζόμενους τη συναρμολόγηση, αλλά δεδομένου ότι είναι πιο επιρρεπή σε πτώσεις και βλάβες, προχώρησε στη χρήση των γυαλιών. Τώρα η εταιρεία σχεδιάζει να διπλασιάσει τον αριθμό που χρησιμοποιεί, από 100 σε 200. Η Peggy Gullick, διευθυντής βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών της εταιρείας, λέει ότι το Google Glass “δεν είναι μόνο αποδεκτό αλλά και επιθυμητό.”

Αυτό ωστόσο δεν αποτελεί έκπληξη. Τα έξυπνα γυαλιά με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, πάντα λειτουργούσαν καλύτερα για ειδικές περιπτώσεις χρήσης στον τομέα των επιχειρήσεων, όπου είναι πιο χρήσιμα για τα τεχνικά καθήκοντα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS