ΑρχικήinetΤο Googleplex μόλις ανακοίνωσε ένα campus στο Πανεπιστήμιο Howard

Το Googleplex μόλις ανακοίνωσε ένα campus στο Πανεπιστήμιο Howard

Πανεπιστήμιο

Η εταιρεία αποκάλυψε μια νέα συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Howard, που θα επιτρέπει στους έγχρωμους μηχανικούς software από «ιστορικά κολλέγια και πανεπιστήμια,» πιο γνωστά ως HBCUs, να σπουδάσουν σε ένα νέο πρόγραμμα στην πανεπιστημιούπολη της Google, το οποίο αποκαλούν «Howard West.»

Το πρόγραμμα θα ανοίξει αυτό το καλοκαίρι, αν και στην αρχή θα είναι ανοιχτή μόνο για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Howard. Η Google ωστόσο ελπίζει να φέρει και μαθητές από άλλα σχολεία σύντομα.

Οι καινούριοι αλλά και οι παλαιότεροι που επιθυμούν να ενταχθούν στο επιστημονικό πρόγραμμα των υπολογιστών στο Howard, μπορούν να υποβάλουν αίτηση. Όσοι καταφέρουν να ενταχθούν θα μεταφερθούν στην Καλιφόρνια για θητεία τριών μηνών, όπου θα μάθουν από τους μηχανικούς της Google καθώς και από τους δικούς τους καθηγητές.

Πανεπιστήμιο

«Το Howard West θα δημιουργήσει εκατοντάδες έγχρωμους αποφοίτους, ειδικούς στην επιστήμη των υπολογιστών, μελλοντικούς ηγέτες, με τη δύναμη να μετατρέψουν τον παγκόσμιο χώρο της τεχνολογίας σε μια πιο ισχυρή, πιο ακριβή εικόνα του κόσμου γύρω μας,» δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Howard, Wayne Frederick.

Ο Frederick έχει μεγάλες ελπίδες για τους φοιτητές στο πανεπιστήμιο του, αλλά και ελπίζει ότι το πρόγραμμα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον «του κλάδου τεχνολογίας και άλλους ηγέτες της σκέψης, γύρω από τη σημασία της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις και τις κοινότητες που υπηρετούν».

Οι έγχρωμοι εργαζόμενοι αποτελούν το 2% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Google, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την εταιρεία. Το 59% είναι λευκοί, το 32% Ασιατικής καταγωγής, το 3% δύο ή περισσότερων φυλών και το άλλο 3% ισπανόφωνοι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS