ΑρχικήsecurityΑγρότες μετατρέπονται σε hackers για τα τρακτέρ τους

Αγρότες μετατρέπονται σε hackers για τα τρακτέρ τους

Όλο και περισσότεροι αγρότες στην Αμερική χακάρουν το  firmware των John Deere τρακτέρ τους για να τα επιδιορθώσουν, λέει η Motherboard.

αγρότες

Ο λόγος πίσω από αυτή την παράνομη δραστηριότητα είναι ότι ο John Deere έχει δώσει άδεια χρήσης μόνο σε εμπόρους Deere και σε αδειοδοτημένα καταστήματα που μπορούν να εκτελέσουν εργασίες για τρακτέρ.

Αυτό μπορεί να φαίνεται μια χαρά με μια ματιά – ο John Deere κατασκεύασε το τρακτέρ, και γνωρίζει τον καλύτερο τρόπο για να το διορθώσει, έτσι δεν είναι? Αυτό είναι μόνο ένα μέρος της όμως. Σύμφωνα με τους αγρότες, η εταιρεία πληρώνει ένα βαρύ τίμημα για το έργο της και τις περισσότερες φορές οι τεχνικοί δεν βιάζονται να φτάσουν.

«Αν ένας αγρότης αγόρασε το τρακτέρ θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει ότι θέλει με αυτό», ο Kevin Kenney, αγρότης και συνήγορος επισκευών δήλωσε στην Νεμπράσκα. «Θέλετε να αντικαταστήσετε μια εκπομπή?- το μεταφέρετε σε έναν ανεξάρτητο μηχανικό ο οποίος μπορεί να βάλει το νέο αυτό κιβώτιο, αλλά το τρακτέρ δεν θα μπορεί να φτάσει ούτε έξω από το κατάστημα. Το Deere χρεώνει $ 230 συν $ 130 την ώρα για έναν τεχνικό που θα συνδέσει το βύσμα στην θύρα USB τους για να εγκρίνει το μέρος.»

Η νομική άδεια χρήσης  δεν επέτρεψε στους αγρότες να μηνύσουν την εταιρεία για κάθε είδους «απώλεια καλλιεργειών, απώλεια κερδών, απώλεια χρήσης του εξοπλισμού… που προκύπτουν από την εκτέλεση ή μη εκτέλεση της οποιαδήποτε πτυχής του λογισμικού».

Λόγω των αγροτών που στρέφονται σε online hackers, δίνονται σπασμένες versions του John Deere software που παρακάμπτουν την προαπαιτούμενη άδεια, η οποία επιτρέπει στους αγρότες να δουλέψουν πάνω στα δικά τους τρακτέρ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS