ΑρχικήHow ToΠως να τραβήξετε γρήγορα screenshot στα Windows 10

Πως να τραβήξετε γρήγορα screenshot στα Windows 10

Τραβώντας ένα screenshot στα Windows 10 είναι πλέον πολύ πιο εύκολο απ’ όσο νομίζαμε καθώς η Microsoft δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να εκτελούν την λειτουργία χωρίς την βοήθεια τρίτης εφαρμογής.screenshot

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι πατώντας το κουμπί PrtScrn (Print Screen) στο πληκτρολόγιο μπορούμε να συλλάβουμε φωτογραφία ολόκληρης της οθόνης. Η Microsoft βελτίωσε την δυνατότητα αυτή και προσφέρει μια λίγο πιο προηγμένη επιλογή για τα Windows 10.

Αν και το ενσωματωμένο print screen εργαλείο εξακολουθεί να μη είναι τόσο προηγμένο όσο των Linux ή MacOS, η Microsoft δείχνει ότι το λειτουργικό της σύστημα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Καταρχάς, πατώντας τα κουμπιά Win και  Print Screen, όχι μόνο μπορείτε να τραβήξετε ένα screenshot από ολόκληρη την οθόνη, αλλά και να αποθηκεύσετε αυτόματα την εικόνα στην τοπική μονάδα δίσκου. Το φάκελο θα τον βρείτε ακολουθώντας τις εξής κινήσεις: C: > Users > Το όνομα χρήστη σας> Pictures > Screenshots.

Αν από την άλλη δεν επιθυμείτε να αποθηκεύονται αυτόματα οι φωτογραφίες σας στην τοπική μονάδα δίσκου μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το πλήκτρο  Print Screen μόνο για την λήψη πλήρης εικόνας της οθόνης ανοίγοντας όμως μια τρίτη εφαρμογή για την χρήση της εντολής “paste”. Καλύτερη επιλογή θεωρείτε η εφαρμογή  Paint κυρίως επειδή είναι ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα και δεν καταναλώνει πολύ χώρο.

Αν επιθυμείτε να τραβήξετε φωτογραφία από τα ενεργά παράθυρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  Alt και  Print Screen αλλά και σε αυτή τη περίπτωση χρειάζεστε την “paste” εντολή καθώς οι εικόνες δεν αποθηκεύονται αυτόματα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι μπορείτε επίσης να συλλάβετε μόνο μια περιοχή της οθόνης χωρίς την χρήση τρίτης εφαρμογής. Αυτή τη φορά αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε Shift + Win key + S και στη συνέχεια το “paste” κουμπί τη ζωγραφική.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS