ΑρχικήinetΤα High-End Phones ήταν μόνο το 29% των πωλήσεων της Samsung

Τα High-End Phones ήταν μόνο το 29% των πωλήσεων της Samsung

Η περσινή χρονιά δεν θα μείνει στην ιστορία ως μια καλή χρονιά για τα Samsung premium smartphones, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το φιάσκο με το Galaxy Note 7. Οι πωλήσεις των high-end smartphones έπεσαν κάτω από 30%, μετά από ένα trend που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια.

phones

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, η  Samsung κυκλοφόρησε το Galaxy S4 σε μια εποχή που οι πωλήσεις των  high-end smartphones έφτασαν το 75% του συνόλου των τηλεφώνων που πωλήθηκαν παγκοσμίως. Το 2013 ήταν η χρονιά που σηματοδότησε την μείωση των πωλήσεων των premium phones της Samsung που σταδιακά έφτασε σε κάτω από 40% το 2015.

Τώρα τα  high-end τηλέφωνα που πωλούνται για μόλις 29%, πτώση 11% σε μόλις δύο χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung είχε διεξάγει την ανάκληση ενός smartphone ναυαρχίδας το περασμένου έτος και επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην πώληση περισσοτέρων  S7 και S7 edge για να καλύψει την διαφορά.

Οι αριθμοί είναι για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Samsung μπορεί ακόμα να αλλάξει την τύχη της με το λανσάρισμα των Galaxy S8 και S8 +, που έχει προγραμματιστεί για το τρέχον έτος. Η άφιξη μιας νέας ναυαρχίδας της Samsung θα κάνει επίσης τους προκατόχους της ακόμη πιο ελκυστικούς, δεδομένου ότι οι τιμές των  Galaxy S7 και S7 edge σίγουρα θα πέσουν και πολλές προσφορές θα πείσουν μερικούς πελάτες να αγοράσουν το ισχυρό smartphone του περασμένου έτους.

Δεδομένου ότι συζητάμε το θέμα της τιμολόγησης, μια πρόσφατη έκθεση έδειξε ότι οι συσκευές της Samsung πωλήθηκαν κατά μέσο όρο $ 232 σε παγκόσμιο επίπεδο το 2016. Το ποσοστό αυτό μειώθηκε κατά 19,7% σε σύγκριση με το $ 289 του 2015, ενώ η μέση τιμή πώλησης της  Apple για το περασμένο έτος αυξήθηκε κατά  7% σε σύγκριση με το 2015, φθάνοντας τα $ 645. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι η Apple δεν κατασκευάζει smartphones entry-level και πιο προσιτά προϊόντα αφού το πιο οικονομικό προϊόν που έχει κοστίζει  $399 και είναι η παραλλαγή 32GB του iPhone SE.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS