ΑρχικήinetΗ κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοινώνει μία ακόμη ανάκληση hoverboard

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοινώνει μία ακόμη ανάκληση hoverboard

Μετά τον τραγικό θάνατο δύο παιδιών στην Πενσυλβάνια, που προκλήθηκε από έκρηξη hoverboard νωρίτερα αυτό το μήνα, η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC), ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάκληση ενός ακόμη εμπορικού σήματος hoverboard.

hoverboard

Η μάρκα είναι το Vecaro LifeStyle και ο λόγος για την ανάκληση είναι ο ίδιος με αυτόν των παλαιότερων συμβάντων – στις μπαταρίες λιθίου-ιόντων.

«Τα πακέτα μπαταριών λιθίου-ιόντων στα σκούτερ, μπορούν να υπερθερμανθούν και να οδηγήσουν σε πρόκληση καπνού, πυρκαγιάς ή / και έκρηξης», λέει το συμβουλευτικό έγγραφο στην ιστοσελίδα του CPSC, η οποία συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένα ονόματα μοντέλων: τα Glide65, Drift8 και Trek10 της Vecaro.

Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα Vecaro δείχνει τις πολύχρωμες προσφορές των hoverboards της, αλλά αν κοιτάξετε πολύ πιο κάτω, σ το κάτω μέρος της σελίδας στο μικρό κείμενο, θα δείτε ότι η εταιρεία έχει επίσης δημοσιεύσει τη δική της ειδοποίηση ανάκλησης.

«Οι πελάτες, οι οποίοι αγόρασαν ένα Vecaro hoverboard οποιαδήποτε στιγμή από το Νοέμβριο του 2015 μέχρι το Νοέμβριο το 2016, θα πρέπει να διακόψουν αμέσως τη χρήση και να επιλέξουν μία από τις ακόλουθες εναλλακτικές», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία στη συνέχεια προτείνει την επιστροφή της μονάδας στην εταιρεία για επισκευή ή την απόσυρση για να λάβετε $ 200, για την αγορά ενός πιστοποιημένου hoverboard της Vecaro.

Αλλά δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα hoverboards της Vecaro, κοστίζουν περισσότερο από $ 200, η ​​συμφωνία φαίνεται να υπολείπεται του να κάνει το σωστό πράγμα και να αντικαταστήσει ολοκληρωτικά μία δυνητικά επικίνδυνη συσκευή.

Ας ελπίσουμε ότι, αυτή η νέα ανάκληση, η οποία καλύπτει περίπου 500 συσκευές, δεν είναι η πρώτη ενός νέου κύματος ανακλήσεων, αλλά υπογραμμίζει σίγουρα εκ νέου την προσοχή της κυβέρνησης για τα hoverboards, στον απόηχο των πρόσφατων θανάτων από την έκρηξη των συγκεκριμένων συσκευών-οχημάτων.

Μετά από όλα αυτά, τα hoverboards μπορεί να είναι κακής ποιότητας, ωστόσο δεν είναι πραγματικά κακά. Απλά υποθέτουμε ότι χρησιμοποιούνται συσκευές χωρίς πιστοποίηση ασφαλείας UL. Αν επιμένετε να χρησιμοποιείται ένα ωστόσο, ελέγξτε για το τι θα μπορούσε να είναι λάθος από την πρώτη φορά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS