ΑρχικήinetΤα νέα iPhones έρχονται με A11 chipsets

Τα νέα iPhones έρχονται με A11 chipsets

H TSMC, η μεγαλύτερη ειδική ανεξάρτητη εταιρεία ημιαγωγών στο κόσμο, ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή A11 chipsets για να νέα μοντέλα iPhone. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και μαίνεται να κατασκευαστούν 50 εκατομμύρια chips μέχρι τον Ιούλιο.A11 chipsets A11 chipsets A11 chipsets

Τα A11 chips πρόκειται να ενσωματωθούν στο νέο  iPhone 8 και iPhone 7s, το διάδοχο του iPhone 7. Επιπλέον, το A11 chip θα βασίζεται στη διαδικασία FinFET 10nm ακριβώς όπως οι Exynos 8895 SoC της Samsung ή οι Snapdragon 835 της Qualcomm.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πρώτο TSMC chip που κατασκευάζεται με την 10nm διαδικασία καθώς και άλλα  chips παράχθηκαν το φθινόπωρο του 2016 και κυκλοφόρησαν από MediaTek και HiSilicon Technologies κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Το πρόγραμμα παραγωγής και παράδοσης για το iPhone 8 και iPhone 7s  θα είναι παρόμοιο με εκείνο του 2016, με την ημερομηνία έναρξης να ορίζεται τον Σεπτέμβριο του 2017.

Πρόσφατες εκθέσεις όμως έχουν αποκαλύψει ότι μόνο ελάχιστες iPhone 8 μονάδες θα απελευθερωθούν κατά τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό συσκευών θα είναι διαθέσιμο σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Όσον αφορά την παραγωγή, η TSMC θα παραδώσει  100 εκατομμύρια Α11 chips πριν το τέλος του 2017, τα περισσότερα θα περιλαμβάνονται στα απερχόμενα iPhones. Η TSMC είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστής της Apple A10 SoC χτισμένο σε 16nm διαδικασία και τροφοδοτεί τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Τα πιο προηγμένα  A11 chips θα ενταχθούν σε μερικά από τα ισχυρότερα iPhones της αγοράς φέτος. Πέρα από αυτό, το iPhone 8 θα σηματοδοτήσει την επέτειο των δέκα χρόνων παραγωγής iPhone της εταιρείας, εισάγοντας έναν νέο σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει OLED οθόνες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS