ΑρχικήinetΤι είναι το Manjaro Architect

Τι είναι το Manjaro Architect

Manjaro Architect: Οι προγραμματιστές του Manjaro Linux ανακοίνωσαν την κυκλοφορία της έκδοσης Manjaro 17.0.1-rc1 Xfce, που φέρνει για πρώτη φορά ένα προηγμένο πρόγραμμα εγκατάστασης CLI στη δημοφιλή διανομή.

Το Manjaro Architect είναι ένας CLI installer, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ούτε παρέχει ένα πραγματικό γραφικό περιβάλλον για την εγκατάσταση. Όλα τα πακέτα για το σύστημα θα πρέπει να κατέβουν από το διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και δεν θα εγκατασταθούν από τα συμπιεσμένα αρχεία που περιέχονται στο ISO.Manjaro Architect

Σε σύγκριση με τον παραδοσιακό εγκαταστάτη Calamares που διαθέτει ένα γραφικό περιβάλλον, ο νέος CLI installer διαθέτει κάποια προφανή πλεονεκτήματα:

  • Το ISO της εγκατάστασης είναι πολύ πιο μικρό, αφού φτάνει περίπου τα 500MB.
  • Θα πρέπει να κατέβουν μόνο τα πακέτα που θα εγκατασταθούν και μόνο αυτά, και θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα είναι πάντα στην τελευταία διαθέσιμη έκδοση.
  • Ο ίδιος CLI installer μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εγκαταστήσετε όποιο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας επιθυμείτε. Ακόμα και ο ίδιος ο CLI installer (το πρόγραμμα εγκατάστασης) θα ενημερωθεί και θα χρησιμοποιήσει την τελευταία του έκδοση όταν ξεκινήσει το ISO.
  • Οι επιλογές για δικές σας προσαρμογές είναι ουσιαστικά απεριόριστες. Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε τον πυρήνα ή πυρήνες (kernel ή kernels), drivers, σύστημα init, desktop (ή κανένα desktop) και οποιαδήποτε άλλα πακέτα επιθυμείτε, με πολύ λεπτομερείς ρυθμίσεις παραμέτρων ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Την ίδια στιγμή, αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη εγκατάσταση drivers μέσω του Manjaro Hardware Detection και να έχετε πρόσβαση στα προ-ρυθμισμένα προφίλ που υποστηρίζουν οι εκδόσεις Manjaro για να εγκαταστήσετε ένα περιβάλλον που θα είναι όμοιο στη διαμόρφωση με αυτό που θα πάρετε από τα μεγάλα ISO της διανομής.

Να αναφέρουμε ότι οι προσπάθειες των προγραμματιστών του Manjaro Linux, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από την κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού.

Πριν από κάμποσο καιρό αναφέραμε ότι η διανομή πέρασε το openSUSE στη λίστα κατάταξης του DistroWatch και πρόσφατα πέρασε και το Ubuntu.

Όσοι από εσάς επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το νέο εγκαταστάτη και να δουν βήμα βήμα μια εγκατάσταση, μπορούν να δουν το tutorial που δημοσιεύτηκε στο forum της διανομής.

Download manjaro architect dev-stable

Manjaro Architect

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS