ΑρχικήinetTo Antivirus της Microsoft είναι τόσο καλό όσο το Avast και το...

To Antivirus της Microsoft είναι τόσο καλό όσο το Avast και το AVG

Όπως σας είπαμε νωρίτερα, οι ερευνητές του AV-TEST παρουσίασαν μια νέα σειρά δοκιμών για να καθορίσει το καλύτερο avtivirus για τα Windows 7 και όπως ήταν αναμενόμενο τα  Bitdefender και Kaspersky είναι στην κορυφή των chart για ακόμη μια φορά.Αλλά αυτό που επίσης αξίζει να αναφερθεί είναι ότι antivirus της Microsoft που ονομάζεται  Security Essentials στα Windows 7 είχε ουσιαστικά βελτιωμένη απόδοση σε σύγκριση με τις προηγούμενες δοκιμές αφού περιγράφεται ως η βασική γραμμή του antivirus software.

microsoft

Αυτή τη φορά, η Microsoft είναι μέρος μιας ομάδας προμηθευτών antivirus που έλαβε 16,5 μονάδες στις τελευταίες δοκιμές, λαμβάνοντας το ίδιο σκορ με πιο ευρέως υιοθετημένες εφαρμογές όπως τα AVG, Avast και Avira.

Συγκεκριμένα, το MSE πήρε 5,5 μονάδες για την προστασία, 5 μονάδες για την απόδοση και 6 μονάδες για την ευχρηστία, η οποία το φέρνει πιο κοντά στις πάνω βαθμίδες των charts και όχι στις χαμηλότερες όπου συχνά ήταν τοποθετημένο στο παρελθόν.

Η έρευνα διεξήχθη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και λεπτομερέστατα στατιστικά δείχνουν ότι το MSE προσφέρει 100 τοις εκατό προστασία με μηδενικές επιθέσεις malware την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών και email απειλών, είναι δηλαδή λίγο καλύτερο από τον μέσο όρο του κλάδου που είναι στο 99 τοις εκατό.

Όταν πρόκειται για την επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας, το MSE επιβραδύνει ένα standard PC κατά περίπου 12 τοις εκατό κατά τη διάρκεια της περιήγησης, ενώ το footprint σε  high-end PC πέφτει στο 7 τοις εκατό. Ο μεγαλύτερο αντίκτυπος καταγράφεται στην περίπτωση εγκατάστασης ενός app, με το standard PC είναι 51 τοις εκατό πιο αργό, ενώ τα high-end PC φτάνουν σε ένα 74 τοις εκατό μείωσης απόδοσης.

Συνολικά, είναι πολύ σαφές ότι η Microsoft έχει επενδύσει πολλά στον τομέα του λογισμικού ασφάλειας και αυτές οι δοκιμές είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η εταιρεία είναι στον σωστό δρόμο με τα antivirus προϊόντα της. Μένει να δούμε όμως πόσοι άνθρωποι στην πραγματικότητα θα συμφωνήσουν να εγκαταλείψουν το λογισμικό τρίτων κατασκευαστών και θα χρησιμοποιήσουν την ενσωματωμένη προστασία που παρέχει η Microsoft.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS