ΑρχικήrapidalertEthiHak 2017: Οι νικητές, η εμπειρία και οι καλύτερες στιγμές...

EthiHak 2017: Οι νικητές, η εμπειρία και οι καλύτερες στιγμές…

EthiHak 2017: Τhe battle is over!

…Η αυλαία έπεσε, η αίθουσα άδειασε και φύγαμε με το μεγαλύτερο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα μας και αυτή τη χρονιά. Ευχόμαστε όλοι όσοι παρευρέθηκαν στο EthiHak αυτές τις δύο μέρες όχι μόνο να έλαβαν καινούριες γνώσεις άλλα και να βιώσαν μια ευχάριστη εμπειρία που θα ήθελαν να ξαναζήσουν.

Πριν προλάβουμε να συγκινηθούμε όμως, και μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου Ethihak διαγωνισμού, οφείλουμε να αφιερώσουμε δύο γραμμές για να ευχαριστήσουμε όλα τα άτομα που δούλεψαν σκληρά για αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Αρχικά, ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους διαγωνιζόμενους του EthiΗak, σε όποιο σημείο και αν έφτασαν, και στην Odyssey που φρόντισε και φέτος όπως και πέρσι να δώσει ακόμα ένα κίνητρο στα παιδιά του Ethihak να συμμετάσχουν.

Τεράστιο μπράβο σε δύο καταπληκτικούς συνεργάτες, τους ερευνητές ασφαλείας, Ανδρέα Βενιέρη και Δημήτρη Σιατήρα οι οποίοι ενορχήστρωσαν τον φετινό διαγωνισμό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την οικογένεια του SecΝews και ιδιαίτερα στον Ανδρέα Μαυρογένη όχι μόνο για την παρουσίασή του αλλά και για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε στο Ethihak, μαζί με τον επίσης αξιότιμο Γιάννη Καραγιαννίδη.

Και φυσικά το μεγαλύτερο μπράβο οφείλουμε να το πούμε στα παιδιά που συμμετείχαν στο φετινό Ethihak και ειδικότερα στους νικητές του φετινού EthiHak, την ομάδα Greunion. Η Greunion ισοβάθμησε με την ομάδα An0ncore αλλά κατάφερε να κερδίσει στα σημεία, δηλαδή στη βαθμολογία που φάνηκε στο αναλυτικό report της ομάδας.

Οι τρείς πρώτες θέσεις διαμορφώθηκαν ως εξής:

Πρώτη θέση: Greunion

Δεύτερη θέση: An0ncore

Τρίτη θέση: Aggressive Cake

ενώ η τελική δεκαπεντάδα αποτυπώνεται στο ακόλουθο στιγμιότυπο του Scoreboard:

Last but not least, δόθηκε ένα άτυπο βραβείο για το καλύτερο όνομα παίχτη στο φετινό διαγωνισμό, με νικητή τον giatofaghtohrtha”. Αν μας διαβάζεις, να είσαι σίγουρος ότι κατάφερες να κλέψεις τις εντυπώσεις!

Πριν κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο για φέτος θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στόχος της προσπάθειας του SecNews αλλά και του EthiHak είναι να αναδείξει τους ethical hackers – τους ηθικούς hackers – και όχι να παροτρύνει την κακόβουλη χρήση του internet. Στην ουσία, οι νέοι που ασχολούνται με την πληροφορική και δη με την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων, μαθαίνουν πως μπορούν να βρίσκουν αδυναμίες στα συστήματα ώστε να μπορούν να τις διορθώνουν και όχι να τις εκμεταλλεύονται προς ίδιον όφελος.

Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για το επόμενο EthiΗak contest, ελπίζοντας η παρέα μας να μεγαλώνει όλο και περισσότερο!

EthiHak

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS