ΑρχικήinetΝέος αλγόριθμος της Google εντοπίζει βίντεο προπαγάνδας

Νέος αλγόριθμος της Google εντοπίζει βίντεο προπαγάνδας

Η Google άρχισε να διαθέτει νέα πιο ισχυρά εργαλεία AI στους διαφημιστές της. Η κίνηση ήρθε όταν κορυφαία εμπορικά σήματα ανέφεραν στην Google ότι είδαν τις διαφημίσεις τους να προβάλλονται σε βίντεο προπαγάνδας μέσω του YouTube.

Δικαιολογημένα οι διαφημιστές δεν θέλουν να χρηματοδοτήσουν τον εξτρεμισμό, έστω και ακούσια, και αρκετές από τις εταιρείες απέσυραν τις διαφημίσεις τους.Google

Έτσι η Google φέρεται να ανέπτυξε νέο βελτιωμένο αλγόριθμο για την καταπολέμηση τέτοιων περιστατικών. Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία χρησιμοποιεί τώρα μια αναβαθμισμένη μορφή μηχανικής μάθησης για να αναγνωρίζει ανάρμοστο περιεχόμενο, πέντε φορές περισσότερο από ότι έκανε πριν.

Ο νέος αλγόριθμος φέρεται να λειτουργεί ήδη τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η τεράστια βιντεοθήκη του YouTube, είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί, τουλάχιστον από τους ανθρώπους. Έτσι ήταν αναπόφευκτο ότι ορισμένες από τις εργασίες ελέγχου θα έπρεπε να ανατεθούν σε αλγόριθμους AI.

Ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Goοgle, Philipp Schindler, δήλωσε στο Bloomberg ότι τα ανθρώπινα μάτια συνέβαλαν στην επισήμανση, αλλά ότι δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα.

“Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από τον άνθρωπο και δεν θα πρέπει να λυθεί από τον άνθρωπο.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS