ΑρχικήsecurityΗ Microsoft μπλοκάρει κακόβουλα links σε αρχεία Office

Η Microsoft μπλοκάρει κακόβουλα links σε αρχεία Office

Η Microsoft εφαρμόζει ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας στο Office για να μπλοκάρει κακόβουλα links που περιλαμβάνονται στο Word, Excel, και PowerPoint.

microsoft

Τα έγγραφα που κρύβουν links που οδηγούν σε επικίνδυνες ιστοσελίδες ή σελίδες malware που έχουν μολυνθεί ήταν τριγύρω για μια στιγμή, και αυτό γιατί η Microsoft παρουσιάζει το  Advanced Threat Protection Safe Links που διαθέτει υποστήριξη για την οικογένεια προγραμμάτων του Office, προσπαθώντας να παρέχει στους χρήστες ένα επιπλέον στρώμα προστασίας, όταν εργάζονται στην επιφάνεια εργασίας.

Συγκεκριμένα με στόχο τους συνδρομητές Office 365 ProPlus, το νέο χαρακτηριστικό θα δίνει στους χρήστες μια προειδοποίηση κάθε φορά που κάνουν κλικ σε ένα link που έχει επισημανθεί ως επικίνδυνο, με δύο επιλογές που θα εμφανιστούν, είτε θα μπορούν να κλείσουν την σελίδα ή να συνεχίσουν στο site παρά το ρίσκο της μόλυνσης με κακόβουλο λογισμικό.

Το Outlook επίσης θα υποστηρίζει αυτό το χαρακτηριστικό αλλά η Microsoft λέει ότι στους IT admins δεν θα επιτρέπεται να συνεχίσουν σε εντελώς μπλοκαρισμένες σελίδες, το οποίο σημαίνει ότι δεν θα έχουν πια την δυνατότητα να παρακάμψουν την προειδοποίηση και να συνεχίσουν σε αυτά τα επικίνδυνα websites.

Φυσικά, αυτό κάνει το νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας άχρηστο εάν η προειδοποίηση αγνοείται και το website είναι πράγματι σε κίνδυνο, και η Microsoft υπόσχεται να κρατάει αυτές τις προειδοποιήσεις όσο το δυνατόν ακριβέστερες.

«Αυτή η νέα δυνατότητα θα ενσωματωθεί περαιτέρω και θα επεκταθεί στο Office 365. Η πρόθεση μας ήταν πάντα να παρέχουμε μια end-to-end, ενοποιημένη και ασφαλή εμπειρία σε όλο το Office 365, και αυτή η εκτεταμένη δυνατότητα των Safe Links είναι ένα παράδειγμα ενός συνεχιζόμενου βήματος προς αυτή την κατεύθυνση» λέει η Microsoft.

«Αφού οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου διευρύνουν το πεδίο των επιθέσεων τους πίσω από email workloads, είναι απαραίτητο να επεκτείνουμε τις δυνατότητες ασφαλείας πέρα από το email. Το Safe Links χαρακτηριστικό σε  ATP προστατεύει τους πελάτες από κακόβουλα links σε email.»

Το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο αργότερα αυτό το μήνα και δεν φαίνεται η Microsoft να θέλει να το επεκτείνει και στους χρήστες του Office 365.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS