ΑρχικήinetAndroid συσκευές: Μπορούν να χακαριστούν από κακόβουλα Wi-Fi networks

Android συσκευές: Μπορούν να χακαριστούν από κακόβουλα Wi-Fi networks

Ένα ευρύ φάσμα Android συσκευών είναι ευάλωτες σε επιθέσεις που χρησιμοποιούν παγιδευμένα σήματα Wi-Fi για να επιτύχουν να χακάρουν την συσκευή, δηλώνει ένας ερευνητής.

wi-fi

Η ευπάθεια βρίσκεται σε ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο Wi-Fi chipset που κατασκευάζεται από την Broadcom και χρησιμοποιείται και σε iOS συσκευές και σε Android. Η Apple επιδιορθώνει το θέμα της ευπάθειας με το λανσάρισμα του iOS 10.3.1 που έγινε την Δευτέρα. «Ένας εισβολέας ενός εμβέλειας μπορεί να είναι σε θέση να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα στο Wi-Fi chip» συμβουλεύει η Apple. Σε ένα εξαιρετικά λεπτομερές blog post που δημοσίευσε ο ερευνητής του Google Project Zero, ο οποίος ανακάλυψε το ελάττωμα είπε ότι επέτρεψε την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα σε ένα πλήρως ενημερωμένο 6P «με Wi-Fi μόνο, χωρίς να χρειάζεται αλληλεπίδραση από τον χρήστη».

Η Google βρίσκεται στην διαδικασία να κυκλοφορήσει ένα νέο update στο security bulletin του Απριλίου. Η ενημέρωση κώδικα είναι διαθέσιμη μόνο σε έναν επιλεγμένο αριθμό των μοντέλων της συσκευής και ακόμη και τότε μπορεί να πάρει ακόμη και δύο ή τρεις εβδομάδες για να είναι διαθέσιμη ως μια ενημέρωση over-the-air σε αυτές τις συσκευές που είναι επιλέξιμες.

Εκτός από συγκεκριμένα σφάλματα που έχει το chipset, ο Beniamini δήλωσε ότι η έλλειψη προστασίας της ασφάλειας ενσωματωμένη σε πολλές πλατφόρμες software και hardware έκαναν το Broadcom chipset πρωταρχικό στόχο των χάκερ.

Το chipset Broadcom περιέχει MPU, αλλά ο ερευνητής διαπίστωσε ότι είναι σε εφαρμογή κατά τέτοιο τρόπο που καθιστά όλη την μνήμη αναγνωρίσιμη, εγγράψιμη και εκτελέσιμη. “Αυτό μας σώζει από πολύ ταλαιπωρία. Μπορούμε εύκολα να εκτελέσουμε έναν κώδικα απευθείας” έγραψε. Είπε ότι η Broadcom τον ενημέρωσε ότι οι νεότερες εκδόσεις του chipset θα είναι πιο αποτελεσματικές και επίσης θα προσθέσουν απροσδιόριστους πρόσθετους μηχανισμούς ασφαλείας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS