ΑρχικήrapidalertΠ.Μ.Σ. «Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων»: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Π.Μ.Σ. «Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων»: Οι εγγραφές άνοιξαν!

 «Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων» «Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων» «Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων»

Αγαπητοί μας φίλοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) «Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων» του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, συνεχίζει την πετυχημένη λειτουργία του προκηρύσσοντας νέο κύκλο σπουδών (9ος Κύκλος) για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.

Η προστασία και ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων καθώς και του συνόλου των τεχνολογικών υποδομών συνιστούν μια διαρκώς αυξανόμενη αναγκαιότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κακόβουλες ηλεκτρονικές επιθέσεις αποτελούν πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο της “ψηφιακής” καθημερινής ζωής, η Kυβερνοασφάλεια αποτελεί έναν κρίσιμο τεχνολογικό τομέα που βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη. Επιπλέον, σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR) που αφορά και θα επηρεάσει όλους τους δημόσιους οργανισμούς και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα, κάθε οργανισμός ή επιχείρηση οφείλει να λάβει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των δεδομένων, την εξασφάλιση της ακρίβειας και της διαθεσιμότητάς τους. Ωστόσο, τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο είναι κοινά παραδεκτό ότι παρατηρείται μία σημαντική έλλειψη του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού, ικανού να καλύψει επαρκώς την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για καταρτισμένους επαγγελματίες. Στο πλαίσιο αυτό, το Π.Μ.Σ «Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων» έχει σαν βασικό σκοπό την κατάρτιση και εκπαίδευση νέων επιστημόνων στους ανωτέρω τομείς προσφέροντας παράλληλα στους μεταπτυχιακούς φοιτητές τη δυνατότητα να πιστοποιηθούν από αναγνωρισμένο φορέα ως ISO 27001:2013 INFORMATION SECURITY MANAGEMENT SYSTEM (ISMS) AUDITOR.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από την 3η Απριλίου έως και την 31η Μαΐου 2017.

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.ds.unipi.gr/security/submissions/

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS