ΑρχικήsecurityΈφηβοι χάκαραν site και έκλεψαν αεροπορικά εισιτήρια αξίας $ 300.000

Έφηβοι χάκαραν site και έκλεψαν αεροπορικά εισιτήρια αξίας $ 300.000

Μια ομάδα εφήβων από την Ινδονησία, μαζί με έναν 27χρονο, κατάφερε να χακάρει το Tiket.com, ένα από τα πιο δημοφιλή site online ταξιδιωτικών εισιτηρίων στην Ινδονησία και να κλέψει αεροπορικά εισιτήρια αξίας $300.000. 

site

Οι Hacker στη συνέχεια πούλησαν τα κλεμμένα εισιτήρια στο Facebook και χρησιμοποίησαν τα χρήματα για να αγοράσουν οι ίδιοι ακριβές μοτοσικλέτες!

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους η Global Network, η εταιρεία πίσω από το Tiket.com, ανέφερε την υπόθεση στην αστυνομία, όταν υποψιάστηκε ότι κάποιος μπαίνει παράνομα στο site και κλέβει εισιτήρια, που είχαν παραχωρηθεί για την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Citilink Indonesia.

«Οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση στον server της Citilink, χρησιμοποιώντας ένα λογαριασμό που ανήκε στην Global Network από τις 11 έως τις 20 Οκτωβρίου 2016» δήλωσε ο Fadil Imran, διευθυντής του τμήματος εγκλήμαστος στον κυβερνοχώρο, στη Μονάδα Εγκληματολογικών Ερευνών Εθνικής Αστυνομίας (Bareskrim).

Ομολογώντας το έγκλημα, ο αρχηγός της ομάδας, Sultan ​​Haikal 19 ετών, είπε στη Motherboard ότι με τα χρήματα αγόρασε μία Ducati και πολλά ακόμα πράγματα. Ωστόσο δεν επένδυσε τα χρήματα σε κάτι άλλο. Οι Hackers ονόμασαν την ομάδα τους “Gangtengers Crew.”

Τα τέσσερα μέλη της «Gangtengers Crew», μπορεί να καταδικαστούν σε έως και 12 χρόνια φυλάκιση για αυτή τους την ενέργεια. Ο Haikal ωστόσο έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει τις αρχές της Ινδονησίας με τις ικανότητες hacking του.

Η ομάδα έχει χακάρει με επιτυχία πολλά ακόμα site, συμπεριλαμβανομένου αυτού του Εθνικού Αστυνομικού Τμήματος, χωρίς όμως να είναι όλες για το κέρδος. Οι ληστείες έχουν αποφέρει κέρδη $ 45.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τη Citilink, θυγατρική της Garuda Indonesia, κανένα από τα προσωπικά στοιχεία των πελατών της δεν ήταν σε κίνδυνο από το hack και η παράβαση περιορίστηκε μόνο στο ηλεκτρονικό μέσο. Επίσης, το Tiket.com ήταν σε θέση να ανακτήσει $ 142,546 δολάρια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS