ΑρχικήinetΗ Cortana έρχεται στα Windows 10!

Η Cortana έρχεται στα Windows 10!

To Windows 10 Creators Update έφερε πολλές βελτιώσεις τόσο για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις όσο και για τους προγραμματιστές. Μια από αυτές είναι η υποστήριξη της Cortana στο Raspberry Pi 3.

Cortana

Ξεκινώντας από τη νέα έκδοση του Windows 10 IoT Core, ο δημοφιλής πίνακας ανάπτυξης μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για πιο προηγμένες συσκευές που λειτουργούν με φωνητικές εντολές μέσω της Cοrtana, της προσωπικής βοηθού της Redmond, η οποία μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμη σε υπολογιστές και smartphones.

Στο Raspberry Pi η Cοrtana έρχεται με σχεδόν το ίδιο σετ χαρακτηριστικών και υποστηρίζει εντολές που σας παρέχουν τον καιρό, την ώρα, την κυκλοφορία, το λεξικό, τον αθλητισμό, καθώς και πληροφορίες για άλλους τομείς.

Η Microsoft παρέχει πλήρεις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης της Cortana στο Windows 10 IoT Core αλλά ορισμένα εξαρτήματα πρέπει πρώτα να συνδεθούν με το board συμπεριλαμβανομένων των μικροφώνων και των ηχείων ώστε να μπορούν να αλληλοεπιδρούν με την Cοrtana.

Προς το παρόν, υποστηρίζεται μόνο η αγγλική γλώσσα αλλά ακριβώς όπως έχει συμβεί στους υπολογιστές και τα smartphones, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Microsoft θα προσθέσει περισσότερες γλώσσες στο κοντινό μέλλον.

Η Cοrtana στο IoT Core προσφέρει μια διαδραστική εμπειρία στο Windows 10 Creators Update. Η εμπειρία αυτή πραγματοποιείται όταν ο χρήστης δίνει ορισμένες εντολές για την ολοκλήρωση μιας εργασίας με σκοπό να παραληφθούν ορισμένα βήματα που σπαταλούσαν πολύτιμο χρόνο.

Το  Creators Update κυκλοφορεί σήμερα για  Windows 10 χρήστες μέσω του Windows Update ενώ όσοι επιθυμούν να κάνουν την αναβάθμιση χειροκίνητα μπορούν μέσω του Update Assistant. Η κυκλοφορία περιλαμβάνει επίσης κινητές συσκευές οι οποίες αναμένεται να λάβουν το νέο λειτουργικό σύστημα στις 25 Απριλίου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS