ΑρχικήinetMicrosoft: σταματάει επίσημα την υποστήριξη του Windows Vista

Microsoft: σταματάει επίσημα την υποστήριξη του Windows Vista

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα τον επίσημο τερματισμό υποστήριξης του Windows Vista, ένα λειτουργικό σύστημα που υπάρχει τα 10 τελευταία χρόνια, και μπορεί να θεωρηθεί σαν μια αποτυχία της εταιρείας.

Σε μια νέα δημοσίευση στο forum υποστήριξης της εταιρείας, η Microsoft ανακοίνωσε ότι από την 11η Απριλίου του 2017 το λειτουργικό σύστημα δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερωμένες εκδόσεις και επείγουσες επιδιορθώσεις για θέματα ασφαλείας. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι σταματάει κάθε επιλογές υποστήριξης δωρεάν ή επί πληρωμή.

windows vista
Εικόνα: TheVerge

“Η Microsoft παρέχει υποστήριξη για το Windows Vista τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά έχει έρθει η ώρα, να επενδύσουμε τους πόρους μας σε πιο πρόσφατες τεχνολογίες, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μεγάλες νέες εμπειρίες.”

Οι χρήστες του Vista θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το σύστημα τους μετά την λήξη, ωστόσο οι προγραμματιστές θα πάψουν σταδιακά να αναπτύσσουν λογισμικό για την πλατφόρμα. Φυσικά θα υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν θύματα διαφόρων ευπαθειών ασφαλείας.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι θα “σταματήσει να παρέχει τη λήψη του λογισμικού Microsoft Security Essentials” για το Vista.

Σε περίπτωση που είστε ένας από αυτούς που έχουν ένα σύστημα με Windows Vista, η Microsoft συμβουλεύει να αναβαθμίσετε σε Windows 10.

Όσο για μας, καλύτερα δοκιμάστε Linux, open source, δωρεάν και πολύ περισσότερο ασφαλές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS