ΑρχικήsecurityΙνδοί Hackers διέρρευσαν δεδομένα Snapchat 1,7 εκατ. χρηστών

Ινδοί Hackers διέρρευσαν δεδομένα Snapchat 1,7 εκατ. χρηστών

Ινδοί Hackers ισχυρίζονται ότι έχουν διαρρεύσει 1,7 εκατ δεδομένα χρηστών του Snapchat!

Hackers

Φαίνεται πως το Snapchat διανύει μία από τις χειρότερες εβδομάδες του. Πρώτα οι αξιολογήσεις της εφαρμογής του πήραν την κατηφόρα μετά το σχόλιο του Διευθύνοντα Συμβούλου του, για την φτώχεια των κατοίκων της Ινδίας, και τώρα έρχονται και αναφορές για το γεγονός ότι μια ομάδα Hacker έχει κυκλοφορήσει λεπτομέρειες των λογαριασμών 1 εκατομμυρίου χρηστών.

White Hat Hackers

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται, η διαρροή περιέχει τα στοιχεία χρήστη από περίπου 1,7 εκατομμύρια λογαριασμούς. Η ομάδα που έχει διαρρεύσει τα στοιχεία φαίνεται ωστόσο να αποτελείται από White Hat Hackers. Αυτές οι ομάδες συνήθως χακάρουν συστήματα λογισμικού για να βρουν κενά που μπορεί να αξιοποιηθούν από τρίτους, και στη συνέχεια τα αναφέρουν  έναντι ανταμοιβής. Από τις αναφορές που υπάρχουν μέχρι τώρα, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες ομάδες White Hat Hackers.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι τα στοιχεία αυτά αποκτήθηκαν πριν από λίγο καιρό και μόλις τώρα έχουν κυκλοφορήσει ως αντίποινα για τα σχόλια του Evan Spiegel. Ωστόσο, το Snapchat δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επισήμως ότι οποιαδήποτε παράβαση έχει λάβει χώρα, ούτε υπήρξε οποιαδήποτε εξωτερική επιβεβαίωση παραβίασης. Ως εκ τούτου, είμαστε λίγο επιφυλακτικοί ακόμα για τη συγκεκριμένη είδηση.

Διαφωνίες για τα σχόλια

Εν τω μεταξύ το Snapchat εξακολουθεί να παραπαίει πάνω από τα σχόλια, που οι άνθρωποι έχουν λάβει ως προσβολή. Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο, ότι αυτά τα σχόλια λέγεται ότι ανήκουν στον Evan Spiegel. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτός τα είπε πραγματικά, με την εταιρεία να το αρνείται και επίσημα. Η εφαρμογή έχει ακόμα να αντιμετωπίσει το βάρος του #BoycottSnapchat και #Uninstall_Snapchat trending στο twitter το Σαββατοκύριακο που πέρασε και την πτώση των αξιολογήσεων της εφαρμογής σε Ινδία και ΗΠΑ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS