ΑρχικήinetΜπορείτε τώρα να «αισθάνεστε» VR αντικείμενα, μέσω ενός wearable

Μπορείτε τώρα να «αισθάνεστε» VR αντικείμενα, μέσω ενός wearable

VR

Το να πείσουμε το ανθρώπινο μάτι ότι τα εικονικά αντικείμενα είναι πραγματικά, έχει επιτευχθεί μέσω high-end ακουστικών και καθηλωτικής εμπειρίας λογισμικού. Αλλά τι γίνεται με τις υπόλοιπες αισθήσεις; Θα είναι ποτέ σε θέση το VR να ολοκληρώσει την ψευδαίσθηση της πραγματικότητας, μέσω πρόσθετων αισθητηριακών ερεθισμάτων όπως η αφή?

Ένα νέο πείραμα που περιλαμβάνει απτική ανάδραση, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τους χρήστες VR ώστε να «αισθάνονται» τα άυλα αντικείμενα με τα οποία αλληλεπιδρούν.

Μια ερευνητική ομάδα στο Hasso Plattner Institut στη Γερμανία, δημιούργησε ένα wearable σύστημα που χρησιμοποιεί μια σειρά από ηλεκτροδιεγερτικά μυών για να «ξεγελάσουν» το χρήστη ότι ένας VR τοίχος παρέχει πραγματική αντίσταση. Τα μικροσκοπικά ηλεκτρόδια, τα οποία ελέγχονται μέσω USB και είναι συνδεδεμένα με μια υπομονάδα σε σακίδιο, συνδέονται σε έναν προσομοιωτή VR που ελέγχει μια ομάδα μυών, παρέχοντας πειστική αντίσταση όταν ο χρήστης αλληλεπιδρά με αντικείμενα σε VR.

Και δεν περιορίζεται μόνο στην αίσθηση ότι αγγίζεις τοίχους – οι ερευνητές εφάρμοσαν επίσης την αίσθηση στην αφή κι άλλων αντικειμένων, ουσιαστικά δίνοντας σε έναν εικονικό κύβο την ψευδαίσθηση του βάρους.

Υπάρχει ένα σχετικό βίντεο που δείχνει τις νέες δυνατότητες της εικονικής πραγματικότητας. Αν το βίντεο είναι μια ακριβής αντανάκλαση των αποτελεσμάτων αυτού του πειράματος, αυτή η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να σημαίνει ότι είμαστε πολύ πιο κοντά στην εκμετάλλευση της δύναμης της εικονικής πραγματικότητας για τα πάντα. Από πιο ρεαλιστικές προσομοιώσεις εκπαίδευσης (στο στρατό, τον αθλητισμό, τη φυσικοθεραπεία) μέχρι κάτι τόσο απλό όσο δίνοντας στον αγαπημένο μας μια πραγματική αγκαλιά μέσω VR, ακόμα και όταν είμαστε μίλια μακριά.

Τώρα το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια εξίσου πειστική λύση για τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης και η εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα γίνει πιο ολοκληρωμένη από ποτέ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS