ΑρχικήinetΓια ποιόν λόγο δέχεται καταγγελία η Google;

Για ποιόν λόγο δέχεται καταγγελία η Google;

Η Google φαίνεται να μην είναι και τόσο αθώα όταν πρόκειται για τη συλλογή δεδομένων από ανήλικους σπουδαστές. Το ίδρυμα Electronic Frontier Foundation αναφέρει ότι η εταιρεία εξακολουθεί να συλλέγει και να αποθηκεύει μαζικά τις πληροφορίες των παιδιών χωρίς την συγκατάθεση τους ή των γονιών τους. «Ακόμα και οι διευθυντές των σχολείων δεν μπορούν να καταλάβουν την τακτική αυτή» αναφέρει χαρακτηριστικά το EFF.Google

Να σημειώσουμε ότι το EFF δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφεται εναντίον της Gοogle  για το συγκεκριμένο θέμα. Πριν δύο χρόνια υπέβαλε ακόμη μια ομοσπονδιακή καταγγελία εναντίον της εταιρείας ισχυριζόμενο ότι υπήρξε συλλογή και εξόρυξη δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένων των αναζητήσεων στο Διαδίκτυο.

H τελευταία έκθεση του EFF αναφέρει ότι η Gοogle εξακολουθεί να καταπατά το δικαίωμα ιδωτικότητας των σπουδαστών χωρίς καν να τους έχει ειδοποιήσει ή λάβει την συγκατάθεση των γονέων τους. Αν αναρωτιέστε πως το καταφέρνει αυτό η απάντηση βρίσκεται στα Chromebooks, τα οποία η Gοogle πωλεί σε σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το βασικό πρόβλημα φαίνεται να είναι το γεγονός ότι το εκπαιδευτικό σύστημα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ιδιωτικό απόρρητο των σπουδαστών κυρίως λόγω των Chromebooks που συνδυάζουν χαμηλό κόστος και εκπαίδευση.

Το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι μερικά προγράμματα του Chromebooks μεταφέρουν αυτόματα και από προεπιλογή δεδομένα μαθητών στο cloud. Αυτό συμβαίνει χωρίς την ρητή συγκατάθεση των σπουδαστών ή των οικογενειών τους.

Το ίδρυμα διερεύνησε 152 υπηρεσίες τεχνολογίας που είχαν αναφερθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας. Τα ευρήματα δεν ήταν και πολύ σπουδαία καθώς οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες δεν διέθεταν πολιτικές απορρήτου κρυπτογράφησης, διατήρησης δεδομένων ή κοινής χρήσης δεδομένων.

___________________

Update: Μόλις λάβαμε με email την επίσημη απάντηση της Google για το συγκεκριμένο θέμα. Θα τη βρείτε εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS