ΑρχικήinetΗ αναγνώριση προσώπου του Galaxy S8 δεν είναι ασφαλής για πληρωμές

Η αναγνώριση προσώπου του Galaxy S8 δεν είναι ασφαλής για πληρωμές

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια των τελευταίων smartphone της Samsung, το Galaxy S8 και το Galaxy S8 +, είναι η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου μαζί με τον ανιχνευτή ίριδας. Ενώ η σάρωση της ίριδας λέγεται ότι είναι μια από τις πιο ασφαλείς επιλογές βιομετρικών στοιχείων ταυτότητας, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για την αναγνώριση προσώπου.

samsung galaxy

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι το χαρακτηριστικό γνώρισμα αναγνώρισης προσώπου της Samsung στο Galaxy S8 και το Galaxy S8 + θα μπορούσε να παρακαμφθεί χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του ιδιοκτήτη της συσκευής. Ωστόσο, η εικόνα πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης και να τοποθετείται στην ίδια γωνία και απόσταση όπως ακριβώς ο ιδιοκτήτης της συσκευής ρυθμίζει τη λειτουργία στο τηλέφωνο. Ωστόσο, η επίδειξη απέδειξε ότι τα δύο smartphones θα μπορούσαν να ξεκλειδωθούν από κάποιον άλλο εκτός από τον ιδιοκτήτη της συσκευής.

Τώρα, μια πηγή από την Samsung δήλωσε για τα κορεάτικα δελτία ειδήσεων ότι η Samsung θα απαιτούσε τέσσερα έως πέντε χρόνια για να τελειοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και να την κάνει ασφαλή για χρήση για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η αναγνώριση προσώπου είναι σίγουρα πιο άνετη στην χρήση, σε σύγκριση με την τεχνολογία ανίχνευσης ίριδας ή τεχνολογικών αποτυπωμάτων, καθώς απαιτεί απλώς από τους χρήστες να κοιτάνε απλά το τηλέφωνο. Ωστόσο, η τεχνολογία δεν είναι ακόμη έτοιμη να χρησιμοποιηθεί για χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, οι οποίες συνήθως απαιτούν υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Η Samsung δήλωσε πρόσφατα ότι η αναγνώριση προσώπου δεν θα χρησιμοποιηθεί για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου και ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν χαρακτηριστικά ίριδας ή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η αναγνώριση προσώπου και φωνής θα αντικαταστήσουν τις τρέχουσες τεχνολογίες ανίχνευσης ίριδας και δακτυλικών αποτυπωμάτων στο μέλλον, αφού επιλυθούν τα ζητήματα ασφαλείας.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η αναγνώριση προσώπου θα γίνει mainstream είναι το γεγονός ότι δεν απαιτεί εξειδικευμένα εξαρτήματα υλικού, καθώς σχεδόν κάθε smartphone σήμερα διαθέτει μια selfie κάμερα και ένα μικρόφωνο. Αντιθέτως, ο ανιχνευτής ίριδας και δακτυλικών αποτυπωμάτων χρειάζονται ξεχωριστά εξαρτήματα τα οποία προσθέτουν στο συνολικό κόστος παραγωγής του smartphone.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επερχόμενο iPhone 8 της Apple λέγεται επίσης ότι διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, αλλά πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί και για κινητές πληρωμές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS