ΑρχικήinetΗ Ευρώπη τερματίζει τις χρεώσεις περιαγωγής στα κινητά τηλέφωνα

Η Ευρώπη τερματίζει τις χρεώσεις περιαγωγής στα κινητά τηλέφωνα

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέδωσε χθες τη νομική πράξη που περιορίζει τα χρήματα που θα χρεώνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για περιαγωγή, γεγονός που αποτελεί το τελικό βήμα πριν την οριστική παύση των χρεώσεων αυτών.περιαγωγή

 

Το σενάριο “περιαγωγή σαν να είστε στην παρτίδα σας” θα τεθεί σε ισχύ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 15 Ιουνίου. Η προκαταρκτική συμφωνία για τον τερματισμό των επιβαρύνσεων για όλους τους πολίτες της ΕΕ που χρησιμοποιούν την κινητή συσκευή τους σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, διαφορετική από τη δική τους, συμφωνήθηκε τον Ιούνη 2015.

Αυτόν τον Φεβρουάριο επιτεύχθηκε η τελική συμφωνία μεταξύ του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν το τελευταίο εμπόδιο.

Σε δήλωσή του χθες εκ μέρους του Συμβουλίου, ο Δρ Εμμανουήλ Μαλλία, υπουργός της Μάλτας, είπε ότι: “Η σημερινή τελική ψηφοφορία στο Συμβούλιο, ανοίγει το δρόμο για την ελεύθερη περιαγωγή. Όταν οι Ευρωπαίοι θα πάνε διακοπές φέτος το καλοκαίρι, θα μπορούν να απολαμβάνουν την ελευθερία του να είναι σε θέση να μένουν σε επαφή και να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο σαν να ήταν στο σπίτι τους. Η ΕΕ έχει κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη με πολύ πρακτικό τρόπο”.

Πλέον των 28 κρατών μελών της ΕΕ, το μέτρο της χρέωσης της περιαγωγής θα ισχύσει και για τα τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, ήτοι την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.

Όσον αφορά την τελευταία στάδια για την πλήρη κατάργηση των χρεώσεων της περιαγωγής, το συμφωνηθέν κείμενο του κανονισμού περιαγωγής θα πρέπει να υπογραφεί από το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο της ΕΕ στα μέσα Μαΐου και να δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ μέχρι το τέλος του Μαΐου. Από εκεί και πέρα θα ισχύσει σε ισχύ τρεις ημέρες μετά τη δημοσίευση, με τελική ημερομηνία τις 15 Ιουνίου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS